Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

Bασίλης Πατέρας (πρόεδρος της Axion Hellas) στο meganisinews: “Δωρεάν τα έξοδα γέννας στις νέες μητέρες του Μεγανησίου”

Σε ονομαστό ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών

Στο Μεγανήσι βρίσκεται από προχθές  η εθελοντικής βάσης ΜΚΟ  Axion Hellas  αναπτύσσοντας δράσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές και ιατρικών εξετάσεων για τους κατοίκους του Μεγανησίου και των γειτονικών νησιών Καλάμου και Καστού.

Εκατοντάδες κάτοικοι επισκέπτονται τα ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων που στήθηκαν από την οργάνωση από χθες και συνεχίζουν και σήμερα έως ότου καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερες ιατρικές εξετάσεις κι ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού.

Στα πλαίσια της επίσκεψης εγκαινιάστηκε και η παιδική χαρά στο Βαθύ που η οργάνωση με δικά της έξοδα βοήθησε ώστε να πληροί της προϋποθέσεις πιστοποίησης.

Το meganisinews  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Axion Hellas, κ. Βασίλη Πατέρα, και να του εκθέσει τον προβληματισμό του σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα, την έλλειψη ίσης αντιμετώπισης από την Πολιτεία του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού  με άλλα δυσπρόσιτα νησιά στην περιοχή του Αιγαίου, την άδικη φορολογική αντιμετώπιση και την παντελή έλλειψη της  αντιμετώπισης του μεταφορικού ισοδύναμου και της νησιωτικότητας, ζητώντας του να εξετάσει, λόγω του βεληνεκούς της προσωπικότητάς του, το ενδεχόμενο να παρέμβει στο αρμόδιο Υπουργείο Eμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Ο κ. Βασίλης Πατέρας,  τον οποίο τον ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διέθεσε αλλάκαι την υπομονή που επέδειξε, μας ανέφερε ότι δυστυχώς χρειάζεται πολιτική βούληση από την εκάστοτε κυβέρνηση για να λυθούν τα προβλήματα των νησιών. Πολλά από αυτά είναι γνωστά και υπερβαίνουν τις δυνατότητες της Axion Hellas. Όμως, αναγνωρίζοντας το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα του Μεγανησίου μας δήλωσε αποκλειστικά ότι σκοπεύει σε συνεννόηση με τον δήμο Μεγανησίου να δημιουργήσει ένα σταθερό δίκτυο δωρεάς των εξόδων της γέννας για τις νέες μητέρες που εγκαθίστανται ή βρίσκονται μόνιμα στο Μεγανήσι, σ΄ένα μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών, προσφορά της οργάνωσης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights