Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Αυγούστου 2022

Πρόταση στο Ριμπολόβλεφ να χρηματοδοτήσει το νέο ελαιοτριβείο του Α. Σ. Μεγανησίου

Προτείνουν να  γίνει “τιμής ένεκεν”  μέτοχος επί τιμή

Γράφαμε στις 20 Σεπτεμβρίου(βλ. εδώ):  “Σύμφωνα με την άδεια που εκδόθηκε στις 29 Αυγούστου,   τo κτήριο θα αγγίζει τα 650m2 (!) θα ανεγερθεί στην θέση Μαραθιά  και θα είναι  μονώροφο με το μέγιστο ύψος να μην ξεπερνά τα 7,75 m  ,θα διαθέτει εξώστη 33m2  και στέγαστρο 15m2. Tώρα  μένει να δούμε  ποιοι ελαιώνες  θα τροφοδοτούν με ελιές το εργοστάσιο  και με τι χρήματα θα αποπερατωθεί  το εγχείρημα”

Φαίνεται λοιπόν η διοίκηση , αφού “έφαγε πόρτα” από τον δήμο  για επιπλέον χρηματοδότηση ν΄αναζητεί  ακλουθώντας την συμβουλή μας τότε (προτείναμε να εγγράψει Εγγλέζους επενδυτές ως μετόχους) χρηματοδότηση από τον πιο πλούσιο του δήμου μας γιατί μόνο έτσι θα έχει  τύχει το φιλόδοξο project.

Mάλιστα εκτός της ιδιότητας του “μετόχου επί τιμή”  ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγανησίου  θ’ αναλάβει και την συγκομιδή του ελαιόκαρπου  απ΄τον Σκορπιό και θα την παραδίδει στον Ρώσο γείτονα σε μορφή τυποποιημένου ελαιόλαδου  χωρίς κόστος για τα επόμενα έτη!

Τώρα εάν θα ενδώσει ο Ριμπολόβλεφ  και θα συμπληρώσει το ποσό που λείπει,  έως  του 25%  του συνολικού κόστους της επένδυσης  που απαιτούνται ως ιδία συμμετοχή  για χρηματοδότηση  από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ,πολύ σύντομα θα μάθουμε, η πρόταση  πάντως έχει πέσει στο τραπέζι.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *