Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

Κλειστός για το Καλοκαίρι ο δρόμος Απόλπαινα -Τσουκαλάδες. Ακατάλληλος κι επικίνδυνος λένε οι γεωλόγοι

Τι δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό πρίσμα ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής

 “Θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος Απόλπαινας-Τσουκαλάδων.” Ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών η καταστροφή είναι μεγάλη.

Τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στη Λευκάδα”, ανέφερε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.“Οι πιο σημαντικές περιπτώσεις είναι ο δρόμος Απόλπαινας Τσουκαλάδων, Περιγιάλι- Πλατύστομα, καθώς και ένα γενικότερο πρόβλημα που σε έντονες βροχοπτώσεις υπάρχουν περιοχές που πλημμυρίζουν και στη Λευκάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας του Νυδριού,  διευκρινίζοντας ότι είναι διαχρονικά προβλήματα, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχουν επιδεινωθεί.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι στο δρόμο Aπόλπαινα Τσουκαλάδες, καθώς έχει υπάρξει μία μεγάλη κατάπτωση, ενώ όπως ανέφερε το ευχάριστο είναι ότι με βάση αυτό το γεγονός δεν είχαμε θύματα.

“Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στο κομμάτι που έχει πέσει, αλλά στο χείλος προς τους Τσουκαλάδες, καθώς είναι εξαιρετικά ρηγματωμένο και υπάρχει ενδεχόμενο να πέσει στο επόμενο λεπτό, ‘η στα  επόμενα δύο χρόνια και κανείς αυτό δεν το γνωρίζει.

Ο Δήμος Λευκάδας από χθες ήρθε σε επαφή με το Ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών και σήμερα το πρωί {σ.σ χθες} δύο γεωλόγοι έκαναν εκτίμηση της κατάστασης. Η δική τους τεχνική άποψη η οποία  θα παραδοθεί και εγγράφως  στο δήμο,είναι ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία λόγω επικινδυνότητας.

Επίσης έχουν ειδοποιηθεί οι ειδικοί από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, να πουν τη γνώμη τους, καθώς κάνουν κατασκευές σε πολύ μεγάλα έργα, και οποίοι έκαναν  περίπου την ίδια εκτίμηση με τους ανθρώπους του γεωλογικού Ινστιτούτου.”

“Σε καμία περίπτωση ο δρόμος δεν μπορεί να ανοίξει, προφανώς δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο συγκοινωνιακό- κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς η μοναδική διέξοδος που είναι το Φρύνη δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Έχει συμφωνηθεί ο δρόμος να καθαριστεί από τα αυτοκίνητα κάτι που ανέλαβε Ελληνική Αστυνομία, αυτό θα δημιουργήσει ένα πρόβλημα στους κατοίκους, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο η όλη κατάσταση είναι μονόδρομος, καθώς τα αυτοκίνητα θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν από το συγκεκριμένο δρόμο.”

“Η δημοτική αρχή λειτούργησε  με τους πιο γρήγορους ρυθμούς” ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας, ωστόσο μιλάμε για μεγάλα έργα που χρειάζονται χρόνο.

‘Όπως είπε η  δημοτική αρχή  έχει συγκεκριμένες  προτάσεις που θα καταθέσει, καθώς πρέπει να γίνει ένα μεγάλο έργο στο οποίο πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, να ακολουθηθούν  χρονοβόρες διαδικασίες όπως μελέτες και στο κομμάτι αυτό όπως  είπε  ως χώρα είμαστε λίγο αργοί, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να αλλάξουμε.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο δρόμος Περιγιάλι- Πλατύστομα, εκεί εναλλακτικές διαδρομές υπάρχουν, ωστόσο θα δημιουργηθεί πρόβλημα καθώς δεν θα μπορούν να περάσουν μεγάλα φορτηγά,ενώ ανέφερε  εκτός από την φύση και την διάβρωση των εδαφών, έχει υπάρξει και ανθρώπινος παράγοντας στην καταστροφή.

“Ακριβώς από κάτω έχουν γίνει εκσκαφές και μια σειρά πραγμάτων, τα οποία επέτειναν κατα την άποψη της υπηρεσίας του δήμου το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα η δημοτική αρχή αναμένεται να ζητήσει αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους.”

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, ζήτησε κατανόηση από τους πολίτες καθώς δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά για να δώσουν λύσεις, θέλει αγώνα, προσπάθεια επιμονή γνώσεις, όχι γρήγορες κινήσεις, που θα δώσουν μία προσωρινή λύση, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα οριστικά, καθώς προσπαθούμε να δώσουμε λύση και για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και για την οριστική.

πηγή: lefkadatoday.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μήνυμα δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Συνδημότισσες και συνδημότες Το 2014 μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του, δυστυχώς, πικρή γεύση δημιουργώντας, ταυτόχρονα, περισσότερες προσδοκίες για ένα καλύτερο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *