Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Aκτοπλοϊκή σύνδεση Ιονίων: “΄Ολοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια…”

Δεν χρειάζεται ν΄αναφερθούμε στα   “αίολα” επιχειρήματα  που κυκλοφορούν για να  κατευνάσουν την δικαιολογημένη οργή μας που ο δήμος Μεγανησίου μένει εκτός χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση, χωρίς να παλεύει για το αυτονόητο. Θα μπορούσε κάλλιστα να το πράξει ακόμα και στο μεθαυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο  του Σαββάτου στην Λευκάδα, προφανώς δεν θέλουμε -άγνωστο γιατί- να σηκώσουμε τους τόνους, πιστεύοντας ότι μην ενοχλώντας , θα μας ελεήσουν  ως πειθήνιους υπηκόους.

Η απραξία μας δυστυχώς ανοίγει την όρεξη στους γειτόνους , ως είθιστε  με όλους τους  “καλούς” γειτόνους, να διεκδικούν ολοένα και περισσότερα  και ταυτόχρονα να μην εκπληρώνουν ούτε τις  προφανείς και στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Όπως λχ ιατρική περίθαλψη.

Την ίδια στιγμή που θεωρούμε επιτυχία την σύνδεση μας με τα υδροπλάνα των 30 θέσεων, είναι αδιανόητο να αποκλειόμαστε από επιβατηγά των 190, αποδεχόμενοι ότι αποτελούμε τους φτωχούς συγγενείς της ΠΙΝ.

 

Δύο οι ανάδοχοι για την ακτοπλοϊκή σύνδεση σύμφωνα με την  imerazante.gr

 

Σύντομο αναμένεται να είναι το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να πληροφορηθούμε ποιος θα είναι ο ανάδοχος μειοδότης που θα αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Επτανήσων.

Ο διαγωνισμός για τις επιδοτούμενες γραμμές, στις οποίες φέτος περιλαμβάνεται και η νέα γραμμή για τα Ιόνια Νησιά που θα εξυπηρετεί την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, την Λευκάδα και τη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία των μελών της Επιτροπής που έχει οριστεί. Ωστόσο, δυο είναι οι ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν την προσφορά τους, για τους οποίους θα πρέπει να επιλεγεί ο μειοδότης αφου προηγουμένως εξεταστούν οι φάκελοι τους.

Πρόκειται για ανοικτό, δημόσιο, διεθνή αρχικό και επαναληπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση της γραμμής για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 για τις συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 για τις συμβάσεις τριετούς διάρκειας με το ανώτατο προσφερόμενο μίσθωμα ανα δρομολόγιο να ξεπερνά τις 12.000€.

Τη γραμμή θα αναλάβει με τρία δρομολόγια την ημέρα από 28 Μαϊου έως 16 Σεπτεμβρίου 2018 επιβατηγό-δρομολογιακό πλοίο το οποίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 90 επιβατών τον χειμώνα και 170 επιβατών το καλοκαίρι, ενώ το ολικό του μήκος να είναι τουλάχιστον 29 μέτρα. Βέβαια μια από τις λεπτομέρειες που απομένουν είναι και η τιμή των ναύλων.

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος δεκαετιών, όχι μόνο των κατοίκων του Ιονίου αλλά και των επισκεπτών τους, καθώς πλέον όσοι θα θελήσουν να επισκεφθούν γειτονικά ή ακόμα και πιο μακρινά νησιά, θα το κάνουν πολύ πιο εύκολα, χωρίς την ταλαιπωρία της πολύωρης οδήγησης.

Εξαιρετικά σημαντική είναι και η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης των νησιών του Ιονίου, που διαφαίνεται τόσο στον τουριστικό όσο και στον εμπορικό αλλά και στον πρωτογενή τομέα. Μην ξεχνάμε ότι τα Ιόνια Νησιά είναι ένας παγκόσμιος προορισμός και αυτοί που τα επισκέπτονται δεν θέλουν να μείνουν περιορισμένοι αλλά να τα δουν όλα.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στα “κόκκινα” ξανά οι συνεδριάσεις στο ΔΣ Μεγανησίου: “Κότες” αποκάλεσε ο δήμαρχος τους δημοτικούς συμβούλους

Ανακοίνωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης Για άλλη μια φορά ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου σε ένα επεισοδιακό συμβούλιο του Δήμου Μεγανησίου, που […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights