Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, θα γίνει “της Λευκάδας” στο Μεγανήσι

Στα Γαλλικά, η Τρίτη ονομάζεται “Mardi”, συνδέοντας την ημέρα με τον Πλανήτη Άρη. Αυτή η σύνδεση δίνει στην Τρίτη την ιδέα του αγώνα, της μάχης που πρέπει να κερδηθεί, των κρίσιμων θεμάτων και εργασιών, δηλαδή δεν είναι ημέρα ανάπαυσης. Την ίδια έννοια μπορούμε να συναντήσουμε και στην Ισπανική “Martes” και την Αγγλική “Tuesday” (“Tyr’s day.”)

Για τους Έλληνες, η Τρίτη (η ημέρα της πτώσης της Κωνσταντινούπολης) θεωρείται άτυχη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και στον ισπανόφωνο πληθυσμό όπου μια παροιμία λέει «En martes, ni te cases ni te embarques» (Την Τρίτη, μη παντρεύεσαι και μη ξεκινάς ταξίδι). (πηγή Βικιπαίδεια)

H ημέρα έχει και Δημοτικο Συμβούλιο

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού

Συμβουλίου που θα γίνει τις 6 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00  στο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου (Κατωμέρι) σύμφωνα με το άρθρο 67 Ν.3852/10, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :
 Απαντήσεις σε ερωτήματα Ενημέρωση Δημάρχου
 1. Υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ (κωδικός  πρόσκλησης ΙΟΝ 55) στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
2Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Αναβάθμιση των υποδομών διαχείρισης πόσιμου ύδατος (2η πρόσκληση νέων έργων)» για την υλοποίηση της πράξης: «Αναβάθμιση των υποδομών διαχείρισης πόσιμου  ύδατος Δήμου Μεγανησίου»
2. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Μεγανησίου με το Δήμο Λευκάδας για  υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ (κωδικόςπρόσκλησης ΙΟΝ 55) στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Αναβάθμιση των  υποδομών διαχείρισης πόσιμου ύδατος (2η
πρόσκληση νέων έργων)» για την  υλοποίηση της πράξης: «Αναβάθμιση των υποδομών διαχείρισης πόσιμου
ύδατος Δήμου Μεγανησίου»
3. Συζήτηση σχετικά με Σύναψη Προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Λευκάδας,
που αφορά την ύδρευσητου ΔήμουΜεγανησίου.
(εισηγητής: ο κος Δήμαρχος)
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *