Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2022

Ξεκινάει η “Μεγάλη Εβδομάδα” για τον δήμο Μεγανησίου

Πολλά τ΄ “ανοιχτά μέτωπα”

Χωρίς   προϋπολογισμό κι έχοντας απωλέσει την δεδηλωμένη η δημοτική αρχή βρίσκεται εν μέσω “τέλειας καταιγίδας”, αφού σε λίγο δεν θα μπορεί ν΄αντιμετωπίσει βασικές  λειτουργικές  ανάγκες του δήμου Μεγανησίου, ‘όπως αυτής της κίνησης των οχημάτων.

Ήδη προς ακύρωση οδεύει ο διαγωνισμός(ΑΣΕΠ) για την κάλυψη της θέσης του χειριστού ασθενοφόρου σκάφους και  συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες παραμένουν απλήρωτες από τον Νοέμβριο.

Κρίσιμη μέρα και η σημερινή όπου συζητείται στην Κέρκυρα από την ΕΦΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με το παλιό ελαιοτριβείο του ΑΣ Μεγανησίου  στο Σπαρτοχώρι , ιδιοκτησίας πλέον δήμου Μεγανησίου, όπου τμήμα του εικάζεται ότι αποτελεί μέρος της οικίας του Σπαρτοχωρίτη οπλαρχηγού Δήμου Τσέλιου.

Σήμερα και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας ,  δράττεται της ευκαιρίας της γενικότερης εικόνας που παρουσιάζει ο δήμος μας αφού ως γνωστόν “δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται” και φέρνει προς ψήφιση μια συμφωνία που συνέταξε μόνη της η παράταξη της πλειοψηφίας του και μοίρασε  κατά το πρότυπο της Ιταλικής κυβέρνησης τότε το  1940 (υπό μορφή τελεσιγράφου) μόλις την περασμένη Παρασκευή στους δικούς μας εδώ του Μεγανησίου. Έχοντας επίγνωση βέβαια και του γεγονότος ότι εντός του 2018 και το νερό θα περάσει στην ιδιοκτησία των δανειστών μας, αφού αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση με επιτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επίσης σε αναμονή βρισκόμαστε για την απόφαση της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης σχετικά με την κοστολογημένη πρόταση της Αντιπολίτευσης για μείωση των δημοτικών τελών της τάξης του 42%.

Το σημαντικό θέμα τώρα της συγκοινωνιακής σύνδεσης φαίνεται να οδηγείται κι αυτό σε αποτυχία, παρά του ότι ετοιμάστηκε μια επιστολή στο πόδι από την δημοτική αρχή κι εστάλη στον Βουλευτή, στην Περιφέρεια Ι.Ν , στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο Δίκτυο Μικρών Νησιών. Οι αποφάσεις δείχνουν να είναι ειλημμένες, ο διαγωνισμός οδεύει προς ολοκλήρωση, τόνοι και προσδοκίες χαμήλωσαν μαζί με τον “πήχυ” που όσο χαμηλά κι αν τοποθετηθεί φαίνεται να υπάρχει πάντα αρκετός χώρος που να επιτρέπει την διάβαση από κάτω.

Εν αναμονή των αποφάσεων λοιπόν.

ΥΓ: Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα της σύμβασης για το νερό οδεύει προς αναβολή στην Λευκάδα

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *