Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ακόμα μια ανακοίνωση από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Μεγανησίου

 

Δεν ξέρω ειλικρινά με ποιο χέρι να κάνω τον σταυρό μου

Τα γεγονότα έχουν ως εξής   πρώτο και  κατ΄αποκλειστικότητα το meganisinews  και μόλις έναν μήνα (περίπου) πριν την επίσημη έναρξη  βγάζει είδηση ότι ξεκινάει γραμμή Καστού-Καλάμου-Νυδριού   επιδοτούμενη από την ΠΙΝ χωρίς να προσεγγίζει το Μεγανήσι. Επίσης σχεδιάζεται και μία άλλη από Βορά προς Νότο(Κέρκυρα, Παξοί,Λευκάδα,Ιθάκη, Κεφαλλονιά , Ζάκυνθο) χωρίς κι αυτή να προσεγγίζει το Μεγανήσι σε μια προσπάθεια να συνδεθούν όλα τα νησιά της ΠΙΝ μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα και τετελεσμένα  πράγματα δηλαδή  για την επόμενη πενταετία, που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δράσεις ώστε ν΄ανατρέψεις  αυτή την ειλημμένη απόφαση που σε σβήνει από τον χάρτη και εσείς συνάδελφοι περιορίζεστε σε διαπιστώσεις κι ευχολόγια προς το δημοτικό συμβούλιο. Σε ποιο Δημοτικό Συμβούλιο; Σ΄εκείνο που   απαρτίζεται από συμβούλους που  χρειάζονται τρεις προσκλήσεις για να συνεδριάσουν  ενώ  υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το νησί; Κι έχουν και θράσος να με εγκαλούν!

Ποια νησιωτικότητα  ρε συνάδελφοι, το Μεγανήσι είχε μέχρι πρότινος μεγαλύτερο ΦΠΑ της Μυκόνου! Φέτος τελειώνουν και οι απαλλαγές στον μειωμένο συντελεστή φορολογίας, κανονικά θα καταβληθεί ο φόρος επιτηδεύματος κι αυξάνονται οι εισφορές μας στα ασφαλιστικα ταμεία, αφού οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του ακαθαρίστου εισοδήματος. Από ποιο πλανήτη ήρθατε;

 “Να παλεύουμε ενάντια στην έλλειψη των γιατρών, στην υποβάθμισης της παιδείας , των μειωμένων παροχών στον τομέα του τουρισμού ( προβολή- διαφήμιση- λιμάνια -παραλίες– ακτοπλοϊκές γραμμές- ανταπόκριση λεωφορείων στις συγκοινωνίες και πρόσβαση στις παραλίες κ.λ.π ) και της μείωσης του πληθυσμού των μόνιμων κατοίκων”

Πότε να παλεύουμε , ποιοι και πως;  Εδώ είναι είμαστε μπροστά στο πρόβλημα, δεν καταλάβατε;

Κανονίστε αρχικά μια συνάντηση με τον ΑντιΠεριφερειάρχη στην Λευκάδα , ανιχνεύστε τις προθέσεις τους , ζητείστε και οι δύο γραμμές να περνάνε από Μεγανήσι . Στο Βαθύ ή στα Σπήλια θα σταματάνε ν΄αγοράζουν καραμέλες  στα μαγαζιά σας, εγώ εδώ πίσω δεν έχω λιμάνι !

Αυτά εδώ  που γράφετε καλά είναι αλλά  πρόκειται  για  έκθεση    προς  “ανωτέρους”  και παράκληση προς βοήθεια, σε ποιους  απευθύνεται; Ποιος περιμένετε να σας σώσει;

                       

******************************************************************************

 

” ΔημοτικάΤέλη και Μεγανήσι. Ο Σ.Ε.Μεγανησίου παίρνει θέση και εκφράζει τις ανησυχίες του.”

 

Ο ΣΕΜ με επιστολή του προς το Δ.Σ το 2016 τάχθηκε υπέρ της μηδενικής αύξησης των τελών εκείνου του έτους και διατηρεί την ίδια άποψη για κάθε χρόνο.
Ως εκ τούτουη μεγαλύτερη δυνατή μείωση των τελών  και η ψήφιση της από την πλειοψηφία των συμβούλων όλων των Μεγανησιωτών, είναι μια απόφαση πού βρίσκει σύμφωνο όλο το Δ.Σ. του συλλόγου και την στηρίζουμε.
Τα δύσκολα οικονομικά χρόνια που ζει η χώρα μας και ο λαός μας χρειαζόμαστε  την συνεργασία και την κατανόηση όλων των φορέων.
Τελειώνοντας αναφέρουμε το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση  λαμβάνει υπόψιν της  τη νησιωτικότητα παρέχοντας  κάποιες δυνατότητες. Ας μην το αφήσουμε αυτό ανεκμετάλλευτο.
Όσοι μένουνε εδώ και τους χειμωνιάτικους μήνες και δραστηριοποιούμαστε,    επαγγελματίες είμαστε και θα επιμένουμε να στηρίζουμε την τοπική ανάπτυξη.
Να παλεύουμε ενάντια στην έλλειψη των γιατρών, στην υποβάθμισης της παιδείας , των μειωμένων παροχών στον τομέα του τουρισμού ( προβολή- διαφήμιση- λιμάνια -παραλίες– ακτοπλοϊκές γραμμές- ανταπόκριση λεωφορείων στις συγκοινωνίες και πρόσβαση στις παραλίες κ.λ.π ) και της μείωσης του πληθυσμού των μόνιμων κατοίκων. Μια σημερινή πραγματικότητα που δημιουργεί ανασφάλεια   και υποβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας μας και οδηγεί σταδιακά στην ερήμωση του τόπου μας.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights