Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Τελευταία διακρίνω μια υποβάθμιση του Μεγανησίου.”

Μένουμε εκτός των σχεδίων ακτοπλοϊκής σύνδεσης της ΠΙΝ. Χωρίς γιατρό θα μείνουμε το Καλοκαίρι

Ενώ η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων θα ξεκινάει από την Κέρκυρα, θα πηγαίνει Παξούς, Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, εξαιρείται το Μεγανήσι, ανέφερε στον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο ο διαχειριστής του Meganisinews.gr Γιώργος Γαβρίλης.

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το Μεγανήσι έχει μείνει έξω από αυτό τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για σύνδεση Καστού-Καλάμου-Νυδριού, ανέφερε, λέγοντας πως κανείς δεν σκέφτηκε λχ ένας κάτοικος του  Μεγανησίου πως θα επισκεφτεί τον Κάλαμο ή τον Καστό; Δεν είναι κρίμα η γραμμή να περνάει δίπλα από το Μεγανήσι και να μην το προσεγγίζει δίνοντας ζωή τους Χειμωνιάτικους μήνες;

Πρέπει κάποιες από τις δυο γραμμές αν όχι και οι δυο να περνάνε από το Μεγανήσι, καθώς κάθε φορά που γίνεται ένα ευεργέτημα για την τοπική κοινωνία των Ιονίων , το Μεγανήσι μένει εκτός.

Ακόμα και με τον σεισμό, δεν είχε κηρυχτεί το Μεγανήσι σεισμόπληκτη περιοχή, καθώς κάποιοι φοβήθηκαν μήπως πλουτίσουμε από τις παροχές τις κυβέρνησης», χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Τελευταία διακρίνω μια υποβάθμιση του Μεγανησίου, και  για τον σχεδιασμό αυτό έχει μερίδιο ευθύνης και η δημοτική αρχή Μεγανησίου, καθώς είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τι σχεδιάζεται  και να τρέχει στα κέντρα των αποφάσεων, θα έπρεπε να είχε πάει στο αναπτυξιακό συνέδριο Περιφέρειας, παρουσία των Υπουργών και του Πρωθυπουργού και δεν έχει σημασία τι κόμμα ήταν, από την στιγμή που ο δήμαρχος δηλώνει ακομμάτιστος , είμαστε μικρή περιοχή δεν είμαστε υπολογίσιμη και πρέπει να φωνάζουμε,» ανέφερε.

Ακόμα και στο προσυνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε Λευκάδας δεν είχε δώσει το παρών, καθώς θεωρεί ότι δεν έλαβε πρόσκληση, με τον ίδιο να αναφέρει ότι όταν είσαι μικρός, δεν περιμένεις πρόσκληση, αλλά πηγαίνεις και φυτεύεσαι μόνος σου, πρέπει να εκπροσωπείσαι παντού .

Επίσης για το Μεγανήσι υπάρχει ένα άλλοθι που χρησιμοποιείται  ότι επειδή έχει ανοικοδόμηση και χτίζουν βίλες δεν έχει ανάγκη, λέγοντας ότι χτίζουν οι επενδυτές και όχι οι απλοί κάτοικοι, βιοπαλαιστές που νιώθουν παραμελημένοι, καθώς το Μεγανήσι είναι πρώτο στην υπογεννητικότητα, και τρίτο στην μείωση πληθυσμού.

Ακόμα ωστόσο και αν δεν έχει μεριμνήσει ο δήμος θα έπρεπε η περιφέρεια να έχει φροντίσει, λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα μπορεί ο δήμος να κάνει ένα αίτημα στην Περιφέρεια και περάσει μια υπουργική απόφαση να διορθωθεί η αδικία για το Μεγανήσι.

«Μπορεί κάποιοι να μην μένουν στο νησί και να μην τους ενδιαφέρει, αλλά εμείς μένουμε στο νησί και πρέπει να φροντίσουμε τις οικογένειες μας.»

Αναφερόμενος  στο οξυμμένο πρόβλημα με τον στρατιωτικό γιατρό, καθώς η θητεία του λήγει στην καρδιά του καλοκαιριού, ανέφερε ότι  και πάλι το νησί κινδυνεύει  να μείνει χωρίς γιατρό.

«Πρέπει να στελεχωθεί το περιφερειακό ιατρείο καθώς δεν μπορεί να λειτουργεί με μπαλώματα και κάποτε σε αυτή την χώρα πρέπει να γίνει σχεδιασμός για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που πρέπει και το Μεγανήσι να συμπεριληφθεί και να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι να βγαίνουν έξω από το νησί για αυτό τον λόγο.

Μάλιστα στις καινούριες προκηρύξεις  για καλύψεις ιατρών δεν φαίνεται πουθενά ούτε Κάλαμος, ούτε Μεγανήσι και δεν υπάρχει πρόθεση να βρουν μια λύση και να  βρεθούν άλλοι γιατροί.»

Αναφερόμενος  σε μια of the record συζήτηση με τον Δήμαρχο ειπώθηκε  ότι γίνεται προσπάθεια ο γιατρός να κάνει το αγροτικό του στο Μεγανήσι, αλλά αυτό είναι στα λόγια και δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά, καθώς θα έρθει καλοκαίρι και δεν θα έχουμε γιατρό.

Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα παρέμβαση στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *