Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2021

Καταγγελία δημ. παράταξης «Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον»

Μη σύννομες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2015 έφερε στην Οικ.Επιτροπή ο Δήμαρχος Μεγανησίου, αποκρύπτοντας την έκθεση του ορκωτού λογιστή για το 2014.

Συγκεκριμένα: άρον–άρον επιχείρησε να ψηφιστεί ο ισολογισμός της χρήσης 2015 ο Δήμαρχος Μεγανησίου, χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει στην Οικονομική Επιτροπή  την απαραίτητη σύμφωνα με τον νόμο έκθεση του ορκωτού ελεγκτή για την  χρήση του 2014.

Επιπλέον δεν έφερε για έγκριση τον ισολογισμό και τις λοιπές οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2014 στο δημοτικό συμβούλιο, όπως όφειλε, και παρόλα αυτά ζητούσε να εγκριθεί ο ισολογισμός της επόμενης χρήσης του 2015 (!), ο οποίος αυτονοήτως εξαρτάται από αυτόν του ’14, όπως παραδέχτηκε και η λογίστρια του Δήμου.

Η Αντιπολίτευση δια του εκπρόσωπου της κατήγγειλε σήμερα 17/1/18 στην Οικονομική Επιτροπή την κατ’ εξακολούθηση μεθόδευση  του κου Δημάρχου καθώς και το παράνομο της ενέργειας, ο όποιος τελικά αναγκάστηκε να αποσύρει την κατάθεση του ισολογισμού.

Ενημερωτικά, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα ήταν να εμφανίζεται υπόλοιπο ταμείου κατά την 31/12/2014 το εικονικό ποσό των 157.174,71 € (!) και πιθανότατα υπήρχαν λάθος κονδύλια και σε άλλους λογαριασμούς!

Οι εκθέσεις του ορκωτού ελεγκτή, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κος δήμαρχος σε ερώτησή του επικεφαλής της παράταξής μας, έχουν ήδη έρθει στον δήμο. Και τότε γιατί δεν εμφανίζονται; Προορίζονται για «ιδία χρήση»  και όχι για τους «κοινούς θνητούς»;

Η άποψη του κυρίου Δημάρχου και της παράταξής του για την διαχείριση των οικονομικών, αλλά και του Δήμου συνολικά, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από κρυψίνοια, αντιδημοκρατικότητα και αμετροέπεια. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο με αυτόν τον τρόπο και ας είναι όλοι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *