Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Επιστρέφει ο “Πατέρας” του Μεγανησίου

Τον Μάρτιο ξανά σε Μεγανήσι , Kάλαμο , Καστό  η  Αxion Hellas

Το  κενό της υγειονομικής περίθαλψης κι όχι μόνο των τριών  υποβαθμισμένων νησιών της ΠΕ Λευκάδας , έρχεται να καλύψει   και φέτος από 8 έως 11 Μαρτίου η εθελοντικής βάσης οργάνωση ΜΚΟ Axion  Hellas.

Σκοπός της οργάνωσης είναι να βοηθήσει στην παροχή στοχευόμενων υπηρεσιών, όπως ιατρικές εξετάσεις αλλά και συμβολή σε έργα υποδομής και πολιτιστικά προγράμματα σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και των νησιών. Ένα έργο που ξεκίνησε πέρυσι στην περιοχή  και έρχεται να ενισχύσει και να συνεχίσει    , εκπληρώνοντας την υπόσχεση των μελών της για γρήγορη επιστροφή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρθενικό ταξίδι της πέρυσι η οργάνωση είχε επισκεφθεί το νησί μας, όπου εκτός της δωρεάν παροχής ιατρικών υπηρεσιών και ειδικοτήτων ,με  την υποστήριξη των χορηγών υποστηρικτών της οργάνωσης, πραγματοποιήσαμε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Ιατρικό Κέντρο του δήμου Μεγανησίου. Ειδικότερα, δωρήθηκε μια φορητή συσκευή μέτρησης INR, για την εκτίμηση της πήξης του αίματος σε ασθενείς υπό αντιπηκτική θεραπεία. Επίσης, δώθηκαν παλμικά οξύμετρα, ωτοσκόπιο, οφθαλμοσκόπιο, κρεβάτια εξετάσεων, τραπέζια και χειρουργικά εργαλεία, πρόσφατα  δύο νοσοκομειακά κρεβάτια και ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Στο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο σχολείο Μεγανησίου δωρήθηκαν 7 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικό μηχάνημα, projector με οθόνη, 1 τηλεόραση 40῾῾, 1 digital video camera, 2 φορητά CD players, 2 ασύρματα μικρόφωνα, ένα set ‘robotics Lego Mindstrorms Education EV3’.

Στον Κάλαμο οι διακεκριμένοι παιδίατροι εθελοντές της Axion Hellas, πραγματοποίησαν παιδιατρικές εξετάσεις στα βρέφη και παιδιά κατοίκους του νησιού. Το ιατρείο για τα παιδιά περιλάμβανε γενική παιδιατρική εξέταση και ιατρούς με ειδικότητες παιδιατρικής νεογνολογίας, παιδιατρικής γαστρεντερολογίας, ηπατολογίας και διατροφής.

Εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες από ιατρική ομάδα 15 διαφορετικών ειδικoτήτων, έγινε δωρεά σχολικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικός υπολογιστής) και προμηθειών στο νηπιαγωγείο και δημοτικό του νησιού.

Ψυχή και πρόεδρος της Axion Hellas o κ. Βασίλης Πατέρας, πλαισιωμένος  από μια σειρά επώνυμων κι ανώνυμων υποστηρικτών της οργάνωσης. Η  επάνοδός του στο Μεγανήσι και η άμεση ανταπόκριση στην κραυγή αγωνίας μας για αξιοπρεπής περίθαλψη, μας δίνει το δικαίωμα να μιλήσουμε για μια “άτυπη” υιοθεσία και να μιλάμε περήφανοι για τον “Πατέρα” μας.

5 Shares

Σχετικά άρθρα

Η ΚΕΔΕ ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Σε συνέχεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights