Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2021

Το μέτρο σύγκρισης, ο “πήχυς”, το Μεγανήσι και οι άλλοι…

Με αφορμή μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα

Ποιος θυμάται σήμερα τον κ. Γιάννη Δημητριάδη;  Κανείς πλην ημών που στο παρελθόν συνεργαστήκαμε μαζί του , ώστε ν΄ανατρέψουμε  το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή μας και των τέως δημάρχων Μεγανησίου και Λευκάδας που  πολιτικά ηττήθηκαν κατά κράτος  εκείνη την περίοδο.

Μπορεί βέβαια εμείς να τον ξεχάσαμε εκείνος όμως δήμαρχος πλέον του Πόρου ,κάθε χρόνο μας στέλνει την ευχητήρια κάρτα του για τις εορτές. Προσέξτε τώρα , ο δήμος Πόρου έχει έκταση 49, 58 km  , κάτι δηλαδή  περισσότερο από το διπλάσιο του Μεγανησίου και πληθυσμό 3993 κατοίκους κάτι δηλαδή περισσότερο από τους τριπλάσιους του Μεγανησίου.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ. Δημητριάδης ήταν να βγάλει τον Πόρο από την ομάδα των λιμανιών που ήταν προς ιδιωτικοποίηση. Σήμερα  διαβάζω επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα του δήμου:

“Δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2017 η Κοινή Απόφαση Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία ιδρύθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου. Το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο θα αποτελεί αναβαθμισμένη μορφή του σημερινού Περιφερειακού Ιατρείου του Κ.Υ. Γαλατά και θα διαθέτει το ακόλουθο ιατρικό προσωπικό για να εξυπηρετεί το νησί του Πόρου: έναν παθολόγο, έναν παιδίατρο, έναν οδοντίατρο, ένα νοσηλευτή και ένα βοηθό ιατρικών-βιολογικών εργαστηρίων. Ο Δήμος μας θα συνδράμει το νέο Ιατρείο με σύγχρονο ασθενοφόρο που δώρισε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, το οποίο αυτή τη στιγμή μετασκευάζεται με κόστος που καλύπτεται από δωρεές επιφανών συντοπιτών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα του Δημάρχου (αναλυτική ενημέρωση θα γίνει με επόμενο Δελτίο Τύπου).

Η έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου Πόρου αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.”

Έχει και συνέχεια αγαπητοί συντοπίτες:

Ιδιαίτερα περήφανος για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το συνολικό Πρόγραμμα του 2018 δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, κατά την παρουσίαση τους στο Συμβούλιο της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017.

“Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, το Τεχνικό Πρόγραμμα σύμφωνα με το Νόμο πρέπει να περιλαμβάνει μόνο Μελέτες και έργα που εκπονούνται από τον Δήμο και μάλιστα μόνον όσα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, μέχρι το 2014 το Τ.Π. του Δήμου παραβίαζε τις αρχές αυτές και επιπλέον αποτελούσε ευχολόγιο ή μαγική εικόνα, σε σύγκριση με τα έργα και Μελέτες που διενεργούνταν στη συνέχεια, τα οποία ειδικά την περίοδο 2007 – 2014 ήταν σχεδόν μηδενικά.

Έτσι, η νέα δημοτική αρχή από το 2015 ξεκίνησε να καταρτίζει το Τ.Π. σε ρεαλιστική βάση, πετυχαίνοντας παρ’ όλα αυτά την μεγέθυνσή του χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα το 2018 ο προϋπολογισμός του να αγγίζει περίπου το ύψος που είχε όλος ο Προϋπολογισμός του Δήμου το 2014 (περίπου 4 εκ. €) και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018 να έχει διπλασιαστεί (περίπου 8 εκ. €).

Έτσι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 έχει προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ, στον οποίο θα πρέπει να προστεθεί και το έργο της αλλαγής του αγωγού ύδρευσης από τον Κάμπο στον Πόρο, προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ, στο οποίο είναι δικαιούχοι οι δήμου του Πόρου και της Τροιζηνίας – Μεθάνων, ωστόσο η προγραμματική σύμβαση έχει γίνει από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και συμπεριλαμβάνεται στο Τ.Π. του όμορου Δήμου. Συνεπώς – όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης – το πραγματικό κόστος του Τ.Π. του Δήμου Πόρου αγγίζει τα 4,8 εκ. ευρώ.

Εκτός από το Τ.Π. που ψηφίστηκε, ο Δήμαρχος Πόρου παρουσίασε και τον συνολικό προγραμματισμό δράσεων του 2018, στον οποίο περιλαμβάνονται νέες δράσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Αττικής., ή χρηματοδότησή τους θα εξασφαλισθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, LEADER κλπ).”

Αυτά συμβαίνουν εκεί που πραγματικά οι κινηματικές πράξεις των πολιτών, δεν  “καπελώνονται” κι αναδεικνύουν ικανά πρόσωπα στις  διοικητικές αιρετές θέσεις της κοινωνίας, αποδεικνύοντας ότι ο “πήχυς” μπαίνει ψηλά μόνον  τότε όταν  στοχεύεις ψηλά.

-Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει, έχει πει ο αείμνηστος Νίκος Κατζατζάκης.

Αυτά  μήπως κι αποκτήσουμε κάποτε ένα μέτρο σύγκρισης, γιατί στον Πόρο δεν υπάρχει ούτε Ρότσιλντ, ούτε Ριμπολόβλεφ, ούτε Άγγλοι επενδυτές ή ξέρω εγώ τι άλλοπου ν’ αναγκάζει την τοπική κοινωνία να κοιμάται  ήσυχα τα βράδια ικανοποιημένοι ότι όλα  είναι καλά κι ανθηρά, υπάρχουν άνθρωποι  που εργάζονται, τρέχουν ,συμμετέχουν κι απαιτούν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Χρόνια πολλά σε εσάς και στον φίλο  κι αγωνιστή  δήμαρχο του Πόρου σήμερα  Γιάννη Δημητριάδη

 

Υ.Γ: Πάρτε και το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου τους για τα Χριστούγεννα, εμείς πρέπει να περιμένουμε το Καλοκαίρι για κάνα κλαρίνο με σουβλάκι!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *