Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Μαρτίου 2021

“Πόρτα” από την Περιφέρεια Ι.Ν και στην ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού στο Μεγανήσι

Μετά την απόρριψη της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ήρθε  και η  απόρριψη  της Αίτησης Χρηματοδότησης της Πράξης «Βελτίωση προσβασιμότητας και δικτύωση χώρων ενδιαφέροντος μέσω παλαιών μονοπατιών στο Μεγανήσι Λευκάδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5007762 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιονίων Νήσων 2014-2020

Πρόκειται για μία δεύτερη ώριμη μελέτη που σχεδίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή, καθυστέρησε η ένταξή της στο ΕΣΠΑ 2007-2013  κι επιχειρήθηκε από την σημερινή η ένταξή της προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΙΝ 2014-2020 κι αφορά την δημιουργία περιπατητικού δικτύου μέσω των παλαιών μονοπατιών του νησιού.

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στη Λίστα ελέγχου πληρότητας  & επιλεξιμότητας της πράξης. Ειδικότερα η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά ως προς τα ακόλουθα σημεία ελέγχου:

8.  Πράξη η οποία εμπίπτει στους Θεματικούς Στόχους, τις Επενδυτικές Προτεραιότητες και Ειδικούς στόχους ή/ και στα πεδία παρέμβασης/δράσεις Εξετάζεται αν η πράξη εμπίπτει στις προσδιοριζόμενες από την Πρόσκληση Θεματικούς Στόχους, Επενδυτικές Προτεραιότητες και Ειδικούς στόχους ή/ και στα πεδία παρέμβασης/ δράσεις.

Η πράξη δεν συνάδει με το περιεχόμενο της Πρόσκλησης και ειδικότερα με το πεδίο παρέμβασης (094:Προστασία, ανάπτυξη και προβολή στοιχείων δημόσιας πολιτιστικής κληρονομιάς) και τη δράση (6.γ.1.1:Δράσεις για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς) της Πρόσκλησης. 

Τώρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν ή πληρώνουμε λάθος συμβούλους ή εκεί στην Περιφέρεια δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Όποιος  όμως κι από τους δύο λόγους κι αν συντρέχει,  το αποτέλεσμα είναι εξίσου απογοητευτικό για το Μεγανήσι.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *