Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2021

“Πόρτα” από την Περιφέρεια Ι.Ν και στην ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού στο Μεγανήσι

Μετά την απόρριψη της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ήρθε  και η  απόρριψη  της Αίτησης Χρηματοδότησης της Πράξης «Βελτίωση προσβασιμότητας και δικτύωση χώρων ενδιαφέροντος μέσω παλαιών μονοπατιών στο Μεγανήσι Λευκάδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5007762 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιονίων Νήσων 2014-2020

Πρόκειται για μία δεύτερη ώριμη μελέτη που σχεδίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή, καθυστέρησε η ένταξή της στο ΕΣΠΑ 2007-2013  κι επιχειρήθηκε από την σημερινή η ένταξή της προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΙΝ 2014-2020 κι αφορά την δημιουργία περιπατητικού δικτύου μέσω των παλαιών μονοπατιών του νησιού.

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στη Λίστα ελέγχου πληρότητας  & επιλεξιμότητας της πράξης. Ειδικότερα η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά ως προς τα ακόλουθα σημεία ελέγχου:

8.  Πράξη η οποία εμπίπτει στους Θεματικούς Στόχους, τις Επενδυτικές Προτεραιότητες και Ειδικούς στόχους ή/ και στα πεδία παρέμβασης/δράσεις Εξετάζεται αν η πράξη εμπίπτει στις προσδιοριζόμενες από την Πρόσκληση Θεματικούς Στόχους, Επενδυτικές Προτεραιότητες και Ειδικούς στόχους ή/ και στα πεδία παρέμβασης/ δράσεις.

Η πράξη δεν συνάδει με το περιεχόμενο της Πρόσκλησης και ειδικότερα με το πεδίο παρέμβασης (094:Προστασία, ανάπτυξη και προβολή στοιχείων δημόσιας πολιτιστικής κληρονομιάς) και τη δράση (6.γ.1.1:Δράσεις για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς) της Πρόσκλησης. 

Τώρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν ή πληρώνουμε λάθος συμβούλους ή εκεί στην Περιφέρεια δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Όποιος  όμως κι από τους δύο λόγους κι αν συντρέχει,  το αποτέλεσμα είναι εξίσου απογοητευτικό για το Μεγανήσι.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τα ΚΟΠΑ Πάτρας φιλοξένησαν στο πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Παραλίας Πατρών μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από το Μεγανήσι της Λευκάδας

Την προηγούμενη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό   Κέντρο του Ι. Ν. Γεννεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών, τα Κλαμπ Οικογενειών με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *