Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Παρέμβαση-πρόταση Συλλόγου Επαγγελματιών Μεγανησίου για την παραχώρηση έκτασης στον Σκορπιό

Προς: Δήμαρχο Μεγανησίου

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτικούς Συμβούλους.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Από προσωπική ενημέρωση του κυρίου Δημάρχου και από πρόσφατα δημοσιεύματα , γνωρίζουμε ότι ο Δήμος πρόκειται να εισπράξει χρηματικό ποσό που προκύπτει από τη κατάτμηση μεγάλης έκτασης στον Σκορπιό για την έκδοση οικοδομικών αδειών μεγάλης επένδυσης .

θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

  • Αν στις προθέσεις του δήμου είναι η είσπραξη ενός εφάπαξ ποσού ή μια άλλου είδους διαπραγμάτευση.
  • Αν έχει οριστεί δικηγόρος από πλευράς Δήμου προκειμένου να χειριστεί προς όφελος μας την υπόθεση ερμηνεύοντας απόλυτα την ανάλογη νομοθεσία αφού η συγκεκριμένη περίπτωση υπόκειται σε ειδικό καθεστώς.

Επίσης:

Προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη το προεδρικό διάταγμα της 17/10/1978 να λάβει απόφαση που να μην οδηγεί στον αποκλεισμό του Σκορπιού από το Μεγανήσι αποδεχόμενος ένα εφ άπαξ ποσό (πχ 650.000 ευρώ ή 320.000 ευρώ) μικρό της ιστορίας και της σημαντικότητας του Σκορπιού, αλλά να συμφέρει οικονομικά τον Δήμο όπως είναι ένα ετήσιο τέλος διόλου ευκαταφρόνητο, η την αποδοχή ακόμα και της έκτασης στον Σκορπιό που να είναι προσβάσιμη σε όλους και θα εκμεταλλευτεί ο Δήμος τουριστικά.
Σε κάθε περίπτωση :
Τα έσοδα θα είναι πολλαπλάσια.
Θα διατίθενται ορθότερα και σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά.Θα αλαφρύνουν τους δημότες έχοντας ο Δήμος την οικονομική δυνατότητα μείωσης ακόμα και των δημοτικών τελών.

Παρακαλούμε η πρόταση μας να κατατεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

Μεγανήσι 16/12/2017

Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εξυπηρέτηση ΟΓΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία του ΟΓΑ θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή απο 12:00 – 14:00 μ.μ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights