Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Φεβρουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκε το Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΠΙΝ- “Άφαντο” το Μεγανήσι

Θεσμικά απομονωμένοι και πολιτικά ανύπαρκτοι, δεν διεκδικούμε κι όπως είναι φυσικό δεν παίρνουμε από την “πίτα” το ποσοστό που μας αναλογεί.

Και μπορεί αναμφίβολα να δόθηκε κομματική διάσταση στο συνέδριο της ΠΙΝ, όμως οφείλαμε θεσμικά να είμασταν εκεί όχι για να στηρίξουμε ή να χειροκροτήσουμε την κυβέρνηση, αλλά για να βάλουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν στο τραπέζι των συζητήσεων εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του συνόλου των υπουργών. Βέβαια  το χειρότερο όλων θα ήταν εάν όχι  εκ πεποιθήσεως, αλλά από άγνοια να απουσιάζαμε ή στην χειρότερη να πιστεύουμε ότι μη συμμετέχοντας στα συνέδρια (βλ ΚΕΔΕ, ΕΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ,κτλ) γλυτώνουμε έξοδα μετακίνησης!

Οι Παξοί(  η διαμόρφωση του λιμανιού του Γάιου στους Παξούς για να υποδέχεται μικρές κρουαζιέρες και η κατασκευή πέντε υδοτοδρομίων στην Κέρκυρα, τους Παξούς και στα 3 Διαπόντια νησιά ) και η Ιθάκη (ο πρωθυπουργός εξήγγηλλε μόνιμη   θέση παιδιάτρου) για να συγχρωτίζονται με τους αυτοδιοικητικούς   όλο και κάτι αποκομίζουν.

Αναρωτιέμαι δεν έπρεπε να είμαστε εκεί να διεκδικούμε η συγκοινωνιακή σύνδεση από Βορά προς Νότο(Κέρκυρα-Λευκάδα-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθος) να περνάει κι από Μεγανήσι; Να απαιτήσουμε on camera  άμεση στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου;

Η Λευκάδα που εξαρτιόμαστε άμεσα από την διαχειριστική της επάρκεια μας έχει στην κατάψυξη. Ο  δε προϋπολογισμός 2018 της ΠΙΝ μας έχει εντάξει στους  “ρακοσυλέκτες” . Μαθαίνω ότι ακόμα κι ο διοικητής του νοσοκομείου,  δεν  μας παίρνει από κουβέντα . Με  “ότι πέφτει απ΄ το  τραπέζι  των γειτόνων μας” κι ότι μας “ελεεί” η κυβέρνηση   μας κόβω να μετατρεπόμαστε σε Kοινότητα. Mόνο με ¨γροθιά στο τραπέζι” και  “πολιτικό ανάστημα” μπορεί να ξαναγίνουμε Δήμος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights