Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2021

“Χριστουγεννιάτικος μποναμάς” του Ριμπολόβλεφ στον δήμο Μεγανησίου

Τα πρώτα  άμεσα οφέλη της επένδυσης στον Σκορπιό

Σύμφωνα με έγγραφο  που κοινοποίησε η  Πολεοδομία  Λευκάδας  στην εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ που διαχειρίζεται τον Σκορπιό, το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει την έκδοση της οικοδομικής άδειας και τον δήμο Μεγανησίου,  για την τελική έγκρισή της,  απαιτείται η παραχώρηση  στον δήμο Μεγανησίου  8 στρεμμάτων εντός της νήσου Σκορπιού ή  ανάλογη έκταση εντός των ορίων του δήμου .

Η αιτιολόγηση εδράζεται νομικά σε προεδρικό διάταγμα της 17ης Οκτωβρίου 1978 ( Κων/νου Τσάτσου) που ρυθμίζει τους όρους και τους περιορισμούς δομήσεως σε περιοχές εκτός ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων και εκτός οικισμών που υφίστανται προ του 1923  . Το προεδρικό διάταγμα επιβάλλει στους ιδιοκτήτες  παραχώρηση ποσοστού εδαφικής έκτασης για την δημιουργία οδικού δικτύου και πλατειών  προς τον οικείο δήμο στον οποίο ανήκουν.

Βέβαια υπάρχει και μία τρίτη λύση  νομικά κατοχυρωμένη που εικάζουμε ότι τελικώς θα επιλεγεί από την εταιρεία διαχείρισης του νησιού, εκείνη της χρηματικής αποζημίωσης βάση των  αντικειμενικών τιμών της νήσου Σκορπιού, η οποία είναι από τις υψηλότερες Πανελλαδικώς. Όπως και να χει το πράγμα, άμεσα θα ενισχυθούν τα ταμεία του δήμου με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *