Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουλίου 2021

Δραστηριότητες του “Μεντη” το Καλοκαίρι στο Μεγανήσι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μεγανησιωτών » Ο ΜΕΝΤΗΣ»  χαιρετίζει τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας που συμμετείχαν, βοήθησαν, προβληματίστηκαν, μα πάνω απ όλα διασκέδασαν με τις εκδηλώσεις του ΜΕΝΤΗ το Καλοκαίρι που πέρασε.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες που ενίσχυσαν οικονομικά τον Σύνδεσμο για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών. Το Δήμο Μεγανησίου, την Σχολική Επιτροπή για την παραχώρηση του Δημοτικού Σχολειού και όλη την υλικοτεχνική υποδομή. Αξίζουν χίλια ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά, στους κατοίκους του νησιού και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Prisma 91.6

Από την εκδήλωση συζήτηση για τα προβλήματα υγείας στο Μεγανήσι, που έγινε στο Σπαρτοχώρι, αναδέχθηκαν μια σειρά από αδυναμίες ,τονίστηκε πως το πρόβλημα της ελλείψεις γιατρών είναι συνολικό στην περιοχή όπως επίσης ακουστήκαν και οι θέσεις μόνιμων κατοίκων, γιατρών, δημοτικών συμβούλων, και του μοναδικού γιατρού του νησιού μας.

Ήδη έχει γίνει όλη η απαραίτητη διαδικασία για την συνάντηση του ΜΕΝΤΗ με στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις με το θέατρο Σκιών Ιάσων στο Βαθύ και τις αθλοπαιδιές στο Φανάρι. Δεκάδες πιτσιρικάδες χάρηκαν μαζί με τους γονείς τους τον λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη και διασκέδασαν παίζοντας τα αυτοσχέδια παιχνίδια που στήσαμε στη παραλία.

 

Ξεχωριστή ήταν η βραδιά με το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο Κατωμέρι. Ήταν κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια. Διασκέδασαν και χόρεψαν με τη Μαρία Νομικού και την Βαγγελιώ Χρηστιά πάνω από πεντακόσιοι Μεγανησιώτες. Χόρεψαν μαζί όλες οι ηλικίες, όλα τα χωριά.

 

Το σύνολο των εκδηλώσεων μας φέτος ήταν αφιερωμένες στο μόνιμο κάτοικο του νησιού. Νομίζουμε πως τα καταφέραμε να καλύψουμε μέρος των προβληματισμών του, να διασκεδάσουμε αυτόν και τα παιδιά του να γλεντήσουμε με την μουσική μας παράδοση

Ορίζουμε τις επόμενες θεματικές μας Καλοκαιρινές εκδηλώσεις για του χρόνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερες  φωτογραφίες στην ιστοσελίδα  του Συλλόγου:  https://mentismeganisi.wordpress.com/

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μεγανήσι – Απόφαση Δ.Σ. Λευκάδας σχετικά με ορισμό υπεύθυνου πράξης για το έργο “Ηλεκτροφωτισμός Δημοσίων Δικτύων με συστήματα Α.Π.Ε.”

Ως υπεύθυνη του έργου η Μηχ/κός της Τ.Υ. του Δήμου Λευκάδας κ. Βρεττού Κων/να   Σχετικά Ηλεκτροφωτισμός με φωτοβολταϊκά τεχνολογίας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *