Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Πολλά εκατομμύρια…

Βροχή έργων και εκατομμυρίων

Δεν είναι λίγες οι φορές πραγματικά που αναρωτιέμαι, ρε μπας και βρίσκομαι σε άλλη χώρα, περιφέρεια, νομό, νησί  και δεν το έχω “πάρει πρέφα”; Μήπως   ξεκίνησε η ανάπτυξη, απλά δεν πέρασε από δώ και δεν την πήρα είδηση; Κοιμάμαι και βλέπω όνειρο ή είμαι ξύπνιος και “πλαένω όρθιος”; Μήπως ήρθε πρωτοχρονιά και  έχω χάσει μήνες; Μήπως προκηρύχθηκαν εκλογές και δεν το κατάλαβα; Μήπως είχε πράγματι ο Σώρρας τα εκατομμύρια και μας τα έδωσε;

Δύο εκατομμύρια για το Λιμάνι στα Σπήλια, τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για το Λιμάνι στο Βαθύ, δύο εκατομμύρια για τα έργα ύδρευσης, σύνολο δηλαδή 4.300.000 , βρέθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Βέβαια πουθενά κι από κανέναν δεν αναφέρθηκε  ότι , για να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση στα λιμάνια, προϋποθέτει να   έχουμε λύσει το θέμα του βιολογικού, των περιφερειακών, των σκουπιδιών και να τα έχουμε εντάξει στο διαδημοτικό λιμενικό ταμείο,  ώστε επιτέλους κάποτε κάτι να εισπράττουμε.

Πιθανόν όμως κι αυτά τα λεφτά να βρεθήκαν και εμείς να το μαθαίνουμε τελευταίοι. Άλλωστε (τ΄ακούσαμε κι αυτό),  άμα θέλουμε να μαθαίνουμε  κάτι , μόνο ιδιαιτέρως , ποτέ δημόσια!

Βέβαια , θα μου πει κάποιος κι έξω από το Μεγανήσι, τα ίδια δεν γίνονται; Βρέχει κι εκεί εκατομμύρια: Δύο για πλακοστρώσεις, δύο οχτακόσιά  για δρόμους κτλ,κτλ.

Εδώ δίνουμε… και ξανα δίνουμε ….και ξαναδίνουμε , με το ζόρι να βρούμε λεφτά να βγάλουμε τα σκουπίδια ξανά στην Άρτα, με το ζόρι να πιστοποιήσουμε καμιά παιδική χαρά για να κουνιόμαστε (μήπως και συνέρθουμε) , με το ζόρι να βρούμε άκρη με 500 μέτρα δρόμο για να φτάσουμε και να μπούμε στο νέο νοσοκομείο, με το ζόρι να  βρούμε λεφτά να φτιάξουμε ξανά τον Απόλλωνα, με το ζόρι το ένα,με το ζόρι το άλλο , στην τελική με το ζόρι  ισοσκελίζουμε τους προϋπολογισμούς των δήμων μας

Ποια προγράμματα δημοσίων επενδύσεων; Ποιους ΚΑΠ και ποια ΣΑΤΑ, η χώρα δεν δύναται ν΄αγοράσει   σύγχρονα αεροπλάνα F35 και να εξοπλίσει πλήρως με  ιατρικά μηχανήματα ,φάρμακα και αναλώσιμα τα Νοσοκομεία! Γάζες και ιώδιο  λέμε κόβει ,για να την βγάλει! Δεν είδατε   “Μέγα  σκάνδαλο” που εσχάτως ανακαλύφθηκε;

Όχι δεν κάνω αντιπολίτευση, δεν είναι στις προθέσεις μου, άλλωστε και να ήθελα , δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω. Απλά σκέφτομαι φωναχτά!

Κι επειδή τυγχάνει να ΄χω και τα χρονάκια  μου, θυμάμαι κάπου-κάπου τον λαχειοπώλη τον Σπύρο . Στ΄αυτιά μου ηχεί  από παιδί κιόλας  , η  δυνατή  ¨μπάσα” φωνή του:

-Πολλά εκατομμύρια…

Πηγή φωτογραφίας : aromalefkadas.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights