Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας Θεόδωρου Χαλικιά στον κ. Βερύκιο για την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου Νυδριού.

Είναι αλήθεια ότι η πρώτη σκέψη μου διαβάζοντας την «απάντηση» του Κου Βερύκιου στην ανακοίνωση Περιφερειάρχη, σχετικά με την ένταξη του έργου «ανάπλαση – πεζοδρόμηση» του κεντρικού δρόμου Νυδριού καθώς και της  αποπληρωμής της  μελέτης του τουριστικού καταφυγίου στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , ήταν να μην απαντήσω.

Πιστεύω ότι οι Νυδριώτες, αλλά και οι Λευκαδίτες γενικότερα, ξέρουν καλά την αλήθεια.

Όπως ξέρουν ότι κατά τη θητεία του κου Βερύκιου έκαναν χρυσές δουλειές οι ορθοπεδικοί και οι επισκευαστές παπουτσιών από τις λακκούβες στον κεντρικό δρόμο του Νυδριού (όπως άλλωστε συνέβαινε σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο) που λειτουργούσε ως ‘’πεζόδρομος’’ τους καλοκαιρινούς μήνες με χιλιάδες επισκέπτες  τον οποίο εμείς ασφαλτοστρώσαμε στους πρώτους μήνες της θητείας μας, παρότι είχαμε στόχο το έργο της πεζοδρόμησης , αλλά η κατάσταση του δρόμου το επέβαλε.

Τώρα βέβαια αν με την εμφάνισή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ιθάκης μετά από μακρά απουσία και με την ανακοίνωσή του αυτή έκανε έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας, εμείς αντίθετα έχουμε δουλειά να κάνουμε.

Υ.Γ.:(1) Αν ανησυχεί για το ΠΔΕ που χρηματοδοτεί το έργο, ενημερώνουμε ότι μπορούμε να δημοπρατήσουμε το έργο αύριο το πρωί και αν αυτό καθυστερήσει (λίγο ελπίζω), έχει να κάνει με την υπογειοποίηση των δικτύων ΟΤΕ και ΔΕΗ που είναι στο τέλος τους και ένα έργο του Δήμου που αφορά το δίκτυο ύδρευσης  το οποίο δημοπρατήθηκε και ελπίζω να τελειώσει σύντομα.

Υ.Γ. (2): Όσο για το τουριστικό καταφύγιο ας ενημερώσουμε λοιπόν ότι ήταν απλήρωτη η μελέτη αυτή κατά 150.000 ευρώ  από τις 204.000 συνολικά ,εκκρεμότητα που τακτοποιείται τώρα. Ας γίνει επίσης γνωστό ότι δεν ήταν δυνατή η ένταξη του έργου του καταφυγίου στο ΕΣΠΑ διότι τα χρήματα διατέθηκαν (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ)  στο Λιμάνι του Πισαετού Ιθάκης και το Αγκυροβόλιο Βασιλικής για τα οποία  η μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης τους από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, στην οποία ήταν Αντιπεριφερειάρχης ο Κος Βερύκιος  είχε ως αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά να  γίνουν “έργα γέφυρες” και να δεσμεύσουν τις πιστώσεις του τρέχοντος  ΕΣΠΑ  2014-2020.

οπότε,

“ΣΤΟ ΣΠIΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜEΝΟΥ κε ΒΕΡΥΚΙΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ”

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights