Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Μαρτίου 2021

«Ακούει κανείς;;»

Άρθρο του Θ.Κονιδάρη, δ.σ. δήμου Μεγανησίου.

Άκρα του τάφου σιωπή και βαθύ σκοτάδι επικρατεί στον Δήμο Μεγανησίου, όσον αφορά την ενημέρωση όχι μόνο των δημοτών αλλά και των δημοτικών συμβούλων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο. Φαίνεται ότι μπαίνουμε για τα καλά στην καλοκαιρινή μας ραστώνη. Ο Δήμαρχος με το ένα πόδι στη Λευκάδα και το άλλο στο νησί προσπαθεί ευκαιριακά να δίνει αποσπασματικές λύσεις, με μια μόνιμη αισιοδοξία άγνοιας κινδύνου, όψιμου αυτοδιοικητικού αλάθητου και Λουδοβίκειας  αντίληψης για τον Δήμο σε συνδυασμό με περιφρόνηση κάθε έννοιας συλλογικότητας και δημοκρατικής συμπεριφοράς. Εδώ και τρία σχεδόν χρόνια δεν έχει γίνει ούτε απολογισμός όπως ο νόμος ορίζει, αλλά ούτε καν ενημέρωση της παράταξης ή τουλάχιστον. του συνδυασμού. Το μοντέλο διοίκησης του Δήμου απέχει δυστυχώς από το να είναι δημοκρατικό. Είναι ελαφρώς χειρότερο απ” αυτό που κατηγορούσαμε και ήρθαμε να διορθώσουμε. Ενδεικτικά αναφέρω ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

-Το έργο αποκατάστασης του σκουπιδότοπου και ο ΣΜΑ έχουν βαλτώσει (η εταιρεία είναι εξαφανισμένη και ζητάει αποζημιώσεις)

-Το πρόβλημα του αναψυκτηρίου στο Φανάρι χάσκει άλυτο να μας υπενθυμίζει τα τραγικά λάθη σε σχέση με την Κτηματική Υπηρεσία. Σ” αυτό προστέθηκε και το αναψυκτήριο στη Ρόκα με παρανομίες για τις οποίες καλείται από τον εισαγγελέα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, αλλά παρ” όλα αυτά υπογράφτηκε σύμβαση ενοικίασης.

-Οι παιδικές χαρές σφραγίστηκαν γιατί κάναμε το ίδιο λάθος με τους προηγούμενους να μην τις πιστοποιήσουμε και να πάρουμε το σήμα καταλληλότητας από το υπουργείο.

-Το ταχύπλοο που χαλάει κάθε λίγο και λιγάκι στέλνεται στο ίδιο συνεργείο με μια ακατανόητη επιμονή.

-Ο εφεδρικός αγωγός ύδρευσης στο Αλαμανάτο είναι εκτός λειτουργίας πάνω από πέντε μήνες και δεν έχει δρομολογηθεί η επισκευή του.

-Το σάρωθρο ήρθε στο νησί αλλά η αρμόδια (;) επιτροπή δεν το παραλαμβάνει γιατί δεν έχει τα φρένα που προβλέπει η διακήρυξη, η τεχνική έκθεση και η σύμβαση. Τίνος λάθος είναι αυτό; Γουρούνι στο σακί σας έστειλαν;  Και πώς εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες; Και γιατί κόπηκε ένταλμα πληρωμής το οποίο ανακλήθηκε αργότερα;

-Με το  τουριστικό καταφύγιο ανακυκλώνονται οι εκκρεμότητες. Εμείς κάνουμε καταγγελία της σύμβασης, ο δικηγόρος μας πάει σε διαιτησία, μετά μας ενημερώνει ότι δεν βγαίνει τίποτα με τη διαιτησία, ζητάει την αμοιβή του, η διεύθυνση του καταφυγίου στέλνει εξώδικα και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε σύγχυση.

-Ο καθαρισμός των παραλιών δεν έχει ανατεθεί (η μήπως έχει;) ούτε η αποψίλωση, καταγγελίες γίνονται για τον σκουπιδότοπο, το Πολιτιστικό Κέντρο έχει απαξιωθεί εντελώς και παραπαίει, η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής είναι επιεικώς απαράδεκτη (οι συνεδριάσεις διαρκούν από 3 έως 6 λεπτά) ,το δημοτικό συμβούλιο δεν συγκαλείται εγκαίρως.

Αγαπητοί συνδημότες.  Παρ” ότι χρησιμοποιώ πληθυντικό στις παρατηρήσεις μου, για τα περισσότερα που αναφέρω είχα παντελή άγνοια. Ο Δήμαρχος όχι μόνο δεν συνεργάζεται μαζί μου αλλά υπάρχουν διαστήματα εβδομάδων ολόκληρων χωρίς ένα τηλεφώνημα.
Δημοσιοποιώ τις ανησυχίες μου γιατί προεκλογικά μιλούσαμε για διαφάνεια και κατηγορούσαμε την…ενός ανδρός αρχή. Φοβούμαι  πώς διαψεύσαμε τις ελπίδες των δημοτών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν…φάρσα. Σε ότι με αφορά ένα μεγάλο συγνώμη για τις ευθύνες που μου αναλογούν. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου! Πρέπει ν” αλλάξουμε πορεία. Αλλιώς θα μείνουμε χωρίς οπαδούς, χωρίς ψηφοφόρους αλλά πολύ φοβάμαι και χωρίς συμβούλους!

Υ.Γ.   Εδώ και 10 μέρες έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΔΣ για σύγκληση αλλά απάντηση δεν πήρα. Μέχρι το τέλος του μηνός πρέπει να δώσουμε τα λεφτά στον αγροτικό συνεταιρισμό, κι” αυτό χρειάζεται τροποποίηση του προϋπολογισμού. Μαθαίνω ότι υπάλληλος αναπληρωτής του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής παραλαβής της σκούπας τον αντικατέστησε!! Τι γίνεται  ρε παιδιά; Ο μηχανικός γιατί δεν υπογράφει; Κάποιος να ρίξει λίγο φως στα άδυτα του δήμου!! Ακούει κανείς; Η κραυγή αγωνίας απευθύνεται και στην αντιπολίτευση, που ο θεσμικός της ρόλος της δίνει αρκετές δυνατότητες όπως πχ σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου. Εκτός εάν έχουν επενδύσει στην θεωρία του «ώριμου φρούτου».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στην προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου κ. Παύλου Δάγλα στους Μεγανησιώτες των Αθηνών και των Πατρών

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση-ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μεγανησίου κ. Παύλου Δάγλα στους Μεγανησιώτες των Αθηνών, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Η ομιλία […]

4 Σχόλια

 1. Θανάση φίλε , εάν θέλεις το πιστεύεις αλλά σήμερα διαβάζω το άρθρο σου εν ηρεμία.

  Οι παρατηρήσεις μου έχουν να κάνουν με δύο πράγματα που φυσικά σου έχω εκθέσει πρόσφατα:

  α) Αφήνεις στο απυρόβλητο την αντιπολίτευση ή τουλάχιστον την “πας χαλαρά”, ενδεχομένως επηρεαζόμενος από μια “δήθεν” ιδεολογική συγγένεια κι έχοντας κατά νου την επόμενη εκλογική αναμέτρηση

  β)Δεν αποδίδεις τις ευθύνες που αναλογούν στην τοπική κοινωνία, η οποία ζει σ΄ένα “βασίλειο ψευδαισθήσεων” και φρούδων ελπίδων σχετικά με το μέλλον και την συνέχεια της ύπαρξής της (βιολογική και οικονομικοκοινωνικοπολιτιστική), ενδεχομένως -λέω- για τον ίδιο λόγο.

  Εδώ που φτάσαμε όμως , εγώ θα έβαζα άλλο τίτλο στο άρθρο, αντί του αν ακούει κανεις, το ορθόν : Γιατί δεν μιλάει κανείς. Αφού αποφάσισες να μιλήσεις πες τα καθαρά και σε όλους.

  Το άρθρο σου έτσι μοιάζει φθηνή αντιπολιτευτική τακτική. Νας το πώ μ΄ένα παράδειγμα;

  Σκέψου σαν να βάζεις ένα χαλίκι για να σταματήσεις ένα φορτηγό που κατεβαίνει με χίλια μια κατηφόρα!

  Ο δήμαρχος το πάει, όπως το πάει, γιατί διαφορετικά ήταν τελειωμένος ευθύς εξαρχής. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν ακούει κανείς, μια χαρά είναι τ΄αυτιά μας από μυαλό και νοοτροπία υποφέρουμε και για αυτό είμαστε τελειωμένοι γενικώς σαν νησί, σαν λαός και σαν χώρα.

  Μου λες να γράψω. Σε ποιόν ν΄απευθυνθώ;. Σε τίνος αυτιά;

  ψάχνω περισσότερο από τρίμηνο για άνθρωπο για δουλειά και δεν βρίσκω. Προσφάτως έγινε εκδήλωση στο εκκλησάκι του Άη-Γιάννη και έτρεχα να μαζέψω τα πλαστικά να μην γίνουμε πρωτοσέλιδο από τους τουρίστες, σήμερα ήρθαν δύο τουρίστες και μου είπαν ότι η εταιρεία τους τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει μαγαζί στο Άη-Γιάννη και μου είπαν που μένουν, μου έδωσαν ονόματα,τηλέφωνα, για να επικοινωνήσω και να διαμαρτυρηθώ, σιγά μην το κάνω,προσωπικό είπα ψάχνω όχι δουλειά!. Λοιπόν τι να γράψω. Καλύτερα να τα λέτε εσείς οι άλλοι.

  Μια χαρά όλα λοιπόν, μια χαρά…Δεν ξέρω εάν το έμαθες αλλά έβαλα αρχή τα πάρτυ, αυτός είναι και ο λόγος που καθυστέρησα ν΄ανεβάσω το άρθρο σου.

 2. Έχετε μεγάλη πλάκα και συ Θανάση μ αυτά που γράφεις
  (Τα εχει πει η αντιπολίτευση επανηλειμμένα )
  Αλλά ως Αντιδήμαρχος είχες κλειστά τ αυτιά σου , φοβούμενος μην τη ξαναπατήσεις , αλλά Τσατσάρη και συ κε Γαβριλη μάλλον ξεχασες η αντιπολίτευση …..δεν διοικεί .

  1. Φίλε η συμπολίτευση διοικεί, η αντιπολίτευση ασκεί κριτική και ο λαός είναι εγγυητής και ελέγχει. Ουδείς, κατ΄εμέ, πλέον τηρεί τον ρόλο του, όχι μόνο στο Μεγανήσι αλλά Πανελλαδικώς, είτε γιατί δεν μπορεί, είτε γιατί δεν θέλει, είτε γιατί βολεύεται ,είτε γιατί παραδόθηκε είτε για όλα αυτά μαζί. Και τελειώνω εδώ χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

   Ο Θανάσης μέλλει ν΄ αποφασίσει να το πάει μέχρι τέλος, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το κάνει, είναι δικό του θέμα, την δική μου γνώμη την ξέρει.

   …δεν αλλάζουν οι καιροί
   με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *