Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

Δημαιρεσίες με “γκρίνια” την Κυριακή στο Μεγανήσι

Αντικαταστάθηκε ήδη ο Αντιδήμαρχος κ.Θανάσης Κονιδάρης

Στον κ.  Λάμπρο  Δάγλα   από την 1η Μαρτίου έχει αναθέσει  ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας  τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την Κυριακή θ΄αντικατασταθεί και ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Δάγλας  με τον σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης κ. Νικόλαο Πολίτη.

Οι προαναγγελλόμενες αλλαγές  στη δημοτική αρχή, όπως ήταν φυσικό δημιούργησαν έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας  στην παράταξη του δημάρχου η οποία από την αρχή της θητείας της δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς παρουσιάζοντας λειτουργικά προβλήματα και δημιουργώντας την λεγόμενη  “Παράταξη των Ανεξαρτήτων”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εσχάτως  δεν κατέστη δυνατή η σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να δρομολογηθεί η αγορά σάρωθρου και η έγκαιρη ανάθεση της εργολαβίας για την υπογειοποίηση  των κάδων στο Βαθύ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται εκ νέου να δοκιμαστεί η συνοχή της δημοτική παράταξης του Παύλου Δάγλα , ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου που αποδεικνύεται ιδιαίτερα απαιτητική για την επιβίωση του μόνιμου πληθυσμού του νησιού, ενός πληθυσμού που παραπαίει κι οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς εξαφάνιση.

Αντί λοιπόν κανείς εύκολα, ανώνυμα κι ανόητα να  με βάζει στο  “κάδρο”   και στον “άξονα του κακού”  προτιμότερο θα ήταν  να βοηθήσει στο να ξεφύγει τούτος ο ευλογημένος τόπος από το σπιράλ της  μιζέριας,  του χλευασμού, της υποβάθμισης  και της συρρίκνωσης του μόνιμου πληθυσμού που στην τελική φέρει όλο το βάρος της συνέχισης της επιβίωσης του νησιού και της συνέχισης της ιστορίας του. Διαφορετικά θα μας  καταπιεί αμάσητους  το  “επενδυτικό”   κεφάλαιο  που  θα φέρνει φύλακες για τον Χειμώνα, ελλείψει ικανού αριθμού πληθυσμού που θα καθιστά λειτουργικό το νησί.

Ενδέχεται βέβαια να κάνω και λάθος στις εκτιμήσεις μου, αυτή την στιγμή όμως αυτά τα δεδομένα έχω και αυτά γράφω. Εάν κάτι αλλάξει εδώ είμαστε , να το επαναξιολογήσουμε, κατά το “πολιτικό λεξιλόγιο” των ημερών που διανύουμε.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *