Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Σεπτεμβρίου 2021

Δρομολογείται λύση για νέο ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σας ενημερώνουμε ότι:

Α) Ο Δήμος Μεγανησίου υπέβαλε πρόταση με τίτλο «Δράσεις για την διαχείριση βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2014-2020 στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 14: «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ» ύψους 1.000.000 €.

Β) Ο Δήμος Μεγανησίου θα υποβάλει πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ (Κωδ. Πρόσκλησης ΙΟΝ25) ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2- Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τίτλο: « Δράσεις προστασίας, ανάδειξης, αξιοποίησης στοιχείων της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» για την υλοποίηση της πράξης : «Βελτίωση προσβασιμότητας και δικτύωση χώρων ενδιαφέροντος μέσω παλιών μονοπατιών στο Μεγανήσι Λευκάδας», προϋπολογισμού 300.000€.

Γ)Παραχωρήθηκε το κτίριο του παλαιού δημοτικού καταστήματος στην ΚΟΙ.Δ.Ε.Μ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος γυμναστικής.

Δ)Ύστερα από εννέα χρόνια οριστική επίλυση στο του θέμα του «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ» κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Παύλου Δάγλα και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής. Η υπόθεση πλέον ,έχει πάρει τη δικαστική οδό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανάθεση σε δικηγόρο για συμμετοχή του Δήμου Μεγανησίου στην αίτηση ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών ενώπιον του ΣτΕ (αναν.)

Ομόφωνη Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεγανησίου (ακολουθεί παρακάτω, έτσι όπως αναρτήθηκε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *