Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

To νέο ασφαλιστικό βάζει λουκέτο σε καφενεία και μικρές επιχειρήσεις στα χωριά της Λευκάδας και στο Μεγανήσι

Αυξήσεις  που  αρχικά κυμαίνονται από 40% έως και 60%   για τους τέως ασφαλισμένους στον ΟΓΑ

Νόμος του κράτους  πλέον το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των ελευθέριων επαγγελμάτων, βάσει του οποίου το 27% των καθαρών εισοδημάτων  θα οδηγείται για την κάλυψη των τρεχουσών τους ασφαλιστικών εισφορών. Το ύψος της εισφοράς θα καταβάλετε κάθε χρόνο βάσει της τελευταίας φορολογικής δήλωσης σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις .

Το ελάχιστο κόστος της μηνιαίας δόσης καθορίζεται περί τα 158 ευρώ, δηλαδή  1896 περίπου ευρώ τον χρόνο για να μπορείς ν΄ασκήσεις επάγγελμα, ανεξαρτήτως εάν το 27% των κερδών σου κυμαίνεται χαμηλότερα απ΄ αυτό το όριο. Το ίδιο ποσό θα καταβάλουν και οι νεοεισερχόμενοι σε ελεύθέριο επάγγελμα την πρώτη χρονιά δραστηριοποίησής τους. Από την υπαγωγή στον νέο νόμο δεν εξαιρούνται ούτε οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν λιγότερο από πέντε δωμάτια.

Ας  σημειωθεί ότι όλοι οι προηγούμενοι μέχρι πρότινος,  δικαιούνταν απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ και κατέβαλαν  ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ  ύψους  1200 ευρώ.

Εξόντωση όλων των επαγγελματιών

α) Δημιουργείται κοινό μητρώο ασφαλιστικών και φόρου εισοδήματος

Πολύ απλά γίνεται αδύνατη η συνέχιση του επαγγέλματος για όσους μέχρι σήμερα έχουν οφειλές δικές τους ή εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

β)Θεσπίζονται τεκμήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές

Θα λαμβάνονται υπόψιν τα τετραγωνικά, η θέση του καταστήματος, ο τζίρος κτλ, κτλ  ώστε το κράτος ν΄αποφασίζει πόσους υπαλλήλους  χρειάζεσαι κι όχι εσύ για την επιχείρησή σου.

Με αυτά και μ΄αυτά   όποιος μείνει στο τέλος ανοιχτός , ας μας τηλεφωνήσει…

 

ΥΓ: Και κάτι σημαντικό για να μην το ξεχάσουμε: Επειδή προεκλογικά οι πολιτικοί μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα μας βάλουν ντε και καλά στον ΟΑΕΕ ,για να είναι συνεπείς  μαζί μας , ονόμασαν το νέο ταμείο ΕΦΚΑ. Αμ πως!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Δεν υπάρχει θέμα νομίζω ,διότι με τα εισοδήματα που δηλώνουν ,
  στο τέλος θα τους βγει να πληρώσουν λιγότερο από όσο πληρώνουν μέχρι τώρα,(καταλαβαινόμαστε …νομίζω);

  1. Δυστυχώς δεν καταλαβαινόμαστε αγαπητέ φίλε.
   Το Σπαρτοχώρι έχει δύο καφενεία, το Κατωμέρι δύο και το Βαθύ άλλο ένα. Στα χωριά της Λευκάδας υπάρχουν στα χωριά πολλά μικρά καφενεία απου επιτελούν κοινωνικό έργο.Παρομοίως σε όλη την Ελλάδα. Τώρα βγείτε εσείς να υπερασπιστείτε ότι με δέκα καφέδες που φτιάνουν την ημέρα μπορούν ν΄ανταπεξέλθουν σε 2000 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές+ΕΝΦΙΑ. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν τρία -τέσσερα δωμάτια.

   Προφανώς άλλες επιχειρήσεις έχετε κατά νού και διακαώς επιθυμείτε να τις δείτε κι αυτές λόγω ανεξήγητης ζήλειας , με λουκέτο. Μα εάν βάλουν λουκέτο αυτές που έχετε κατά νου, σημαίνει ότι θα έχει πεθάνει παντού όλη η Ελλάδα και φυσικά και εσείς, που το εύχεστε.

   Σας διαβεβαιώ λοιπόν, για να μην ανησυχείτε, ότι ο διακαής πόθος σας αργά ή γρήγορα αναμένεται να επαληθευθεί. Ήδη το Μεγανήσι αυτόν τον Χειμώνα είναι Νεκροταφείο, του χρόνου μπαίνει και ταφόπλακα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights