Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Έρευνα Γάλλων επιστημόνων κρούει το κώδωνα του κινδύνου για τα smartphones

Eπιστήμονες στην Γαλλία  αποφάσισαν να κάνoυν κάποια έρευνα για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των κινητών τηλεφώνων στην υγεία. Για το σκοπό αυτό, εξέθεσαν  μυρμήγκια σε  κύματα των smartphones και τ΄αποτελέσματα που βρήκαν  ήταν αρκετά τρομακτικά.

Τα μυρμήγκια γρήγορα εφάνισαν σημάδια  αποπροσανατολισμού, τα κύματα GSM  επηρέασαν  άμεσα το νευρικό τους σύστημα, εμποδίζοντάς τα έτσι από το να κινούνται  κανονικά. Και όταν ανακτούσαν  μέρος της ικανότητάς τους για παρέμεναν ζαλισμένα , αν έμμεναν  για πολύ καιρό  κοντά στο τηλέφωνο, τελικά πέθαιναν. Μια ανακάλυψη απογοητευτικΉ δεδομένου ότι τα κύτταρα των αυτιών μας τακτικά εκτίθενται  στα smartphones και τα κύματα που εκπέμπουν.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μην κρατάμε  το τηλέφωνό του πολύ κοντά στον εγκέφαλό μας , να αποφεύγουμε  τις μεγάλες κλήσεις ,να χρησιμοποιούμε ακουστικά για την χρήση του(καλώδιο -όχι  bluetooth).Eιδικά για τα παιδιά, όπου  ο εγκέφαλός τους βρίσκεται σε ανάπτυξη χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην χρήση τέτοιου τύπου τηλεφώνων. Όλα τα παραπάμω ισχύουν φυσικά και για τα δίκτυα wi-fi  και για τ΄ασύρματα τηλέφωνα.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *