Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Μνημόνια μέχρι να γελάσει η εικόνα της Παναγίας

Εκτινάχτηκε το ελατήριο της οικονομίας

Μεγάλες στιγμές ζει η Ελλάδα, αφού, εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι Έλληνες κάνουν ουρές έξω από τις αλυσίδες καταστημάτων για να ψωνίσουν.

Το χθεσινό Thanksgiving δεν φαίνεται να επηρέασε τους Έλληνες, αφού από νωρίς το πρωί της Black Friday είχαν στηθεί έξω από τα καταστήματα και φύλαγαν καραούλι.

Σύμμαχος των Ελλήνων στις αγορές τους είναι η τεράστια ανεργία, αφού, αν είχαν δουλειά, δεν θα μπορούσαν να πάνε Παρασκευή πρωί να ψωνίσουν· να λέμε και τα θετικά της ανεργίας γιατί μόνο τα αρνητικά λέμε.

Η Μαύρη Παρασκευή κέρδισε στην καρδιά των Ελλήνων την Μεγάλη Παρασκευή, αν και δεν ΄θα ήταν άσχημη ιδέα οι αλυσίδες καταστημάτων να κάνουν Μαύρη και την Μεγάλη Παρασκευή -που μια μαυρίλα την έχει ούτως ή άλλως-, ώστε να ξαμολιούνται οι Έλληνες στα μαγαζιά μετά τον Επιτάφιο και να πλακώνονται στις χριστοπαναγίες για το ποιος θα προλάβει να αγοράσει την τελευταία καφετιέρα.

Οι ουρές έξω από τα μεγάλα καταστήματα αποδεικνύουν πως υπάρχει ακόμα λίπος στην ελληνική κοινωνία αλλά μάλλον όλο αυτό το λίπος έχει μαζευτεί γύρω από το μυαλό και οι Έλληνες συμπεριφέρονταν σαν καθυστερημένοι.

Πάντως, η λύσσα των Ελλήνων για αγορές την Black Friday αποδεικνύει πως είναι ψέματα ότι οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους, αφού φαίνεται πως όλο και κάτι καβάτζωναν κάτω από το στρώμα για μια δύσκολη ώρα, όπως η Black Friday.

Κάποιοι αντιδρούν στην Black Friday και μιλούν για φόρους, εκμετάλλευση και εργατικά δικαιώματα αλλά δεν πρέπει να τους δίνουμε σημασία γιατί είναι οι γνωστοί οπαδοί της γκρίνιας, της μιζέριας και της καταστροφολογίας.

Αυτοί οι απαισιόδοξοι και θλιβεροί άνθρωποι τα βλέπουν όλα μαύρα, όποτε βλέπουν μαύρη και την Μαύρη Παρασκευή.

Η Black Friday ήταν η αφορμή για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

(Πάω τώρα να στηθώ στην ουρά για γκοφρέτες που μοιράζει ευεργέτης εφοπλιστής. Μνημόνια μέχρι να γελάσει η εικόνα της Παναγίας.)

Read more: http://pitsirikos.net/2016/11/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%87%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af/#ixzz4R2PDQNzM

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights