Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

Προχωράει την ανακύκλωση ο Δάγλας

Αποφασισμένος να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών  που θα μεταφέρονται στην Άρτα είναι ο δήμος Μεγανησίου. Για τον σκοπό αυτό διοργάνωσε και πραγματοποίησε σήμερα ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τα οφέλη της.

Στον παρακάτω συνδέσμο μπορείτε να δείτε την ενημερωτική συζήτηση-ομιλία από τον υπεύθυνο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/7/2016 στην Αίθουσα Πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι.:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μεγανήσι – Απόφαση Δ.Σ. Λευκάδας σχετικά με ορισμό υπεύθυνου πράξης για το έργο “Ηλεκτροφωτισμός Δημοσίων Δικτύων με συστήματα Α.Π.Ε.”

Ως υπεύθυνη του έργου η Μηχ/κός της Τ.Υ. του Δήμου Λευκάδας κ. Βρεττού Κων/να   Σχετικά Ηλεκτροφωτισμός με φωτοβολταϊκά τεχνολογίας […]

10 Σχόλια

 1. Ποια ανακύκλωση; Που και πως θα μαζεύονται τα ανακυκλώσιμα; Πως και που θα μεταφέρονται; Είναι ενήμερος ο μέσος δημότης; Οι επαγγελματίες που έχουν το 50 – 60% των σκουπιδιών τι λένε; Με μία αποτυχημένη εκδήλωση (ως συνήθως)και μάλιστα συγκυριακά λόγω ανάλογης εκδήλωσης στην Λευκάδα, έληξε το θέμα; Και βέβαια το θέμα δεν είναι σημερινό… Μακάρι να γίνει, αλλά ….

  1. Σταματήστε μωρέ να σκέφτεστε μίζερα!

   Βοηθάτε εκεί πέρα να δούμε τι μπορεί να γίνει ,σιγά -σιγά θα τα καταφέρουμε. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Νομίζετε ότι και στο εξωτερικό σηκωθήκανε ένα πρωί κι όλα λειτούργησαν;

   Γκρίνια,γκρίνια και μιζέρια… Τι μακάρι, βάλτε όλοι πλάτη, ο δήμαρχος θα φύγει αλλά κι ο επόμενος,κι οι επόμενοι από κάπου θα ξεκινήσουν.

 2. Δυο απουσίες συνεχόμενες έχει ο Δημαρχος από το Δημοτικό Συμβούλιο !!!!
  Λες να κάνει και Τρίτη και να τον … Τρέχει ο πρόεδρος ;;;;
  Αν κρίνουμε από τις μέρες και ώρες που βάζει τις εκδηλώσεις κλπ πάλι καλά που ήρθαν και 4 άτομα (!) στην ανακύκλωση .
  Αν καταφέρει και βάλει καμία εκδήλωση 3 τα μεσάνυχτα στου Λάμπρου ή στο Παπαρήγα
  Μαλλον θα πάω και γω !
  ΥΓ δεύτερη χρονιά χωρίς έσοδα από νερά καντίνες κλπ πάει πολύ !

  1. Τρία πουλάκια πάν’ ψηλά και το ‘να χαμπηλώνει
   και κείνο που χαμπήλωνε του Γιάννου πάει και λέει
   εφτού που πας βρε και φιλείς, φιλείς τα μαύρα μάτια
   φυλάξου μη σε πιάσουνε του Μπέη τα παλικάρια
   Εμένα δε με πιάνουνε του Μπέη τα παλικάρια
   γιατί έχω φίλους με φυλάν’ κι αηδόνια μου το λένε
   Σαββάτο του το έλεγε την Κυριακή τον πιάσαν
   Χίλιοι τον πάν από μπροστά και δυό χιλιάδες πίσω
   τον παν να τον κρεμάσουνε………………….
   https://www.youtube.com/watch?v=k-eTWQbl1xk

 3. Προχωράει ή δεν προχωράει την ανακύκλωση δεν γνωρίζω ( αργά ή γρήγορα θα το κάνει ) . Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι έφυγαν τα πρώτα αυτοκίνητα σκουπιδιών για Αρτα ( το πληροφορήθηκα χθες βράδυ ) . Αν είναι αλήθεια τότε μπράβο του . Εμπρός για μεταφορά 1000 φορτηγών σκουπιδιών από τον σκουπιδότοπο της Λευκάδος για Αρτα Γιάννενα και Βόνιτσα φυσικά . Από το να τρώμε τις διοξίνες -και όχι μόνο- από την φωτιά στον σκουπιδότοπο της Λευκάδος καλύτερα να επιβαρυνθούμε με την μεταφορά των σκουπιδίων από τον ΧΑΔΑ Λευκάδος στις ως άνω περιοχές .
  Υ.Σ Η οικονομική κρίση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πρόβλημα των σκουπιδιών και την λύση του αλλά θα χρειαστεί ημερίδα -και όχι μόνο- για να το αναπτύξουμε το παραπάνω . ΛΕΥΚΑΔΑ 24-7-2016
  Π. ΓΛΗΓΟΡΗΣ

  1. Ποτε έφυγαν αυτά τα φορτηγά ρε παιδιά δουλευόμαστε.Να ελέγχετε τις πληροφορίες σας κύριε. Μακάρι να γίνονταν αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσουν πολύ να φύγουν ή αν φύγουν θα χρειαστεί να τα πληρώσουν οι Μεγανησιώτες πολύ ακριβά

 4. Ή μεταφορά έχει ήδη ξεκινήσει. Πληροφορήσου καλύτερα για το τι γίνεται σε Λευκάδα και Μεγανησι και μετά μίλα.

 5. Tο Μεγανησι δεν έχει πρόβλημα ( σκουπιδιών ) .Αργά ή γρήγορα θα λυθεί . Το πρόβλημα το έχει η Λευκάδα . Σε γνωστό site της περιοχής η φωτιά στον σκουπιδότοπο της Λευκάδος ήταν το πρώτο θέμα . Τα αποτελέσματα ( αρνητικά φυσικά ) τεράστια . Είναι πλέον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ : Ο Δήμαρχος Λευκαδος να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να γίνει σύσκεψη των αρμοδίων φορέων σε περιφερειακό επίπεδο όπου ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ – ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ . Η θέση ότι δεν συμφωνώ για την χ θέση δεν περνά πλέον . Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος ΖΗΤΑΜΕ . ( Ακριβολογώντας ζητά το τεράστιο πρόβλημα ) . Π ΓΛΗΓΟΡΗΣ

 6. ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ . \
  Μετά από διάστημα ενός και πλέον έτους επισκέφθηκα το Μεγανήσι .
  Αρκετά κουραστικό ταξίδι. Είχα // βολευθεί // με τον ΑΓΧΙΑΛΟ όπου καθημερινώς εκτελούσε το δρομολόγιο Λευκάδα Μεγανήσι . Σε ένα ταξιδι – φίλος μου που έχει ταξιδέψει σε όλη την παγκόσμιο – μου είπε ότι η κατάσταση πλάι στην Λευκάδα μ ε βιολογικό σκουπίδια κ.λ.π κ.λ.π του θύμιζε τριτοκοσμική χώρα. Ο Αγχίαλος μας φάνταζε ως η λύση που κάλυπτε τα πάντα ( σκουπίδια , βιολογικό κ.λ.π |) . Εφτασα στο Μεγανήσι από Νυδρί . Είδα μία διαφορετική εικόνα . Προφανώς προς το καλύτερο . ΚΑΤ ΑΡΧΉΝ ΕΙΔΑ μέσα στο ΦΕΡΥ ΜΠΩΤ όχημα μεταφοράς λυμάτων . Αναρωτήθηκα για ποιό λόγο . Ελαβα μία πειστική απάντηση. Είδα και άλλα πράγματα να συμβαίνουν . Τα κραττώ για τον εαυτό μου . Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως στο λιμάνι στα Σπήλια ένας ελέυθερος επαγγελματίας από Λευκάδα μου είπε ‘οτι υπάρχουν παράπονα από την νυν Δημοτική αρχή . ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ : ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ? Ο Παύλος έκανε και κάνει έργο .Βέβαια μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι το έργο αυτό υποβαθμίζεται από συγκεκριμένα άτομα . Αν με ρωτάτε για θετικά ή αρνητικά υπέρ του Παύλου είμαι σίγουρα υπέρ των θετικών σε σχέση με προηγούμενη επίσκεψή μου στο Νησί . Βέβαια προσωπικώς δεν μου έλειψε ο ΑΓΧΙΑΛΟΣ με ικανοποίησε όμως το γεγονός ότι τα λύμματα μεταφέρονται με βυτιά στον βιολογικό της Λευκάδας κ.λ.π κ.λ.π Μ ε βάση τα παραπάνω είμαι και θα είμαι υπέρ του εκάστοτε Παύλου και της νοοτροπίας του – τρόπου σκέψης του κι ας μη ν την υπερασπίζεται η πλειοψηφία των εκάστοτε Δημοτών .
  Με βάση τους παραπάνω προβληματισμούς και σκέψεις μου πίστεψα και πιστεύω ότι δικαιολογημένα 0 φίλος μου Γιώργος ( τον οποίο αναζήτησα ) Γαβρίλης ασχολείται και μόνο μ ε την εργασία του .
  ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016
  Π .ΓΛΗΓΟΡΗΣ _

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights