Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

Καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές για το Μεγανήσι και 72 άλλα μικρά νησιά

Τι ενέργειες έχει κάνει το δημοτικό συμβούλιο;

Φοροαπαλλαγές που ίσχυαν για περισσότερο από μία 20ετία σε 73 μικρά νησιά της χώρας με πληθυσμό λιγότερους από 3100 κατοίκους καταργούνται με αποτέλεσμα να προκύπτουν αυξημένοι φόροι εισοδήματος για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους κατοίκους των νησιών αυτών με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από τα σημερινά νέα μειωμένα αφορολόγητα όρια.

Ουσιαστικά καταργήθηκαν σιωπηρά καθώς η ισχύς τους έληξε στο τέλος του περασμένου έτους και δεν παρατάθηκε. Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι επιχειρήσεις που έχουν τη μορφή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και είναι εγκατεστημένες στα νησιά αυτά, θα δουν τους συντελεστές φορολόγησης επί των κερδών του έτους 2016 να αυξάνονται κατά 46,46% έως 85,9%.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», καταργήθηκαν: -η διάταξη που προέβλεπε αύξηση κατά 50% του πρώτου κλιμακίου φορολογητέου εισοδήματος στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων -η διάταξη που προέβλεπε μείωση κατά 40% των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φοροαπαλλαγές αυτές ίσχυαν για περισσότερο από μία 20ετία κι  αφορούσαν τον μόνιμο πληθυσμό στο Μεγανήσι , ο οποίος βαίνει συνεχώς μειούμενος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα σχολεία να μείνουν χωρίς  μαθητές. Περικοπές επίσης έχουν γίνει και  στους αγροτικούς ιατρούς  .

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *