Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Οκτωβρίου 2019

Στηρίζω τα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδ/λων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

«Λαϊκή Συσπείρωση» και Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Περιφερειάρχη

Σπ. Σπύρου: Στηρίζω τα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων που απορρέουν από το Νόμο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα, αναφορικά με τις προσλήψεις τους αλλά και τα εργασιακά τους δικαιώματα, έθεσαν σήμερα στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, τόσο η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Θεόδωρος Γουλής, όσο και το προεδρείο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη

Σε δηλώσεις που έκανε, αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα εργασιακά τους δικαιώματα που απορρέουν από το Νόμο πρέπει να ικανοποιούνται από τους ξενοδόχους και διευκρίνισε:

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που πλήττει εργοδότες και εργαζόμενους, ο διάλογος και η αλληλοκατανόηση, σε περιπτώσεις διαφωνιών, είναι απαραίτητα στοιχεία για την εξεύρεση λύσης.

Κάθε υπερβολή και σκοπιμότητα θα πρέπει να εκλείψει και οι προσλήψεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων να γίνονται στη βάση συμβάσεων που εξασφαλίζουν, εκτός όλων των άλλων, τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αδικούνται.

Σχετικό:

Ανασφάλιστο το 60% των εργαζομένων στον Τουρισμό

 

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *