Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Μας πουλάνε για 99 χρόνια !

Και δεν τα λέμε εμείς, το άρθρο έχει την υπογραφή του Άγη Βερούτη  κι είναι αναρτημένο  στην ιστοσελίδα του capital.gr. Εξαιρετικής σημασίας  το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία και το πολύ γνωστό λόγω της υπόθεσης στο Φανάρι, ΕΤΑΔ. Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου, δηλαδή για όσους  θέλουν να βλέπουν τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως μας τα παρουσιάζουν :αιγιαλοί, παραλίες, οικόπεδα  δημοσίου , κτίρια κτλ. Διαβάστε και καμαρώστε την “αριστερή” κυβέρνηση Τσίπρα:

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε διάρκεια ζωής 4 χρόνια και με το δεύτερο μνημόνιο επεκτάθηκε άλλα 4, σύνολο 8.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του 4ου μνημονίου θα δημιουργηθεί ένα Υπερταμείο διάρκειας 99 ετών που θα συλλέξει στο σύνολό τους τις ιδιοκτησίες του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού. Αυτό θα περιέχει αρχικά 4 υποταμεία: 1) του ΤΧΣ [με τα €6 δισ. των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, 2) του ΤΑΙΠΕΔ, 3) των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) και 4) της ΕΤΑΔ που κατέχει όλα τα ακίνητα του ελληνικού κράτους.

Σκοπός του ταμείου αυτού θα είναι η πώληση της κρατικής περιουσίας των Ελλήνων, με σκοπό την αποπληρωμή μέρους του χρέους της χώρας με τα μισά εκ των εσόδων της εκποίησης, ενώ το άλλο μισό θα το διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος μέσω του υπουργείου Οικονομικών για επενδύσεις ή άλλους σκοπούς που θα καθοριστούν στο μέλλον.

Το εγχείρημα αποπληρωμής κρατικού χρέους με τα προϊόντα της πώλησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας είναι φυσικά ό,τι πιο αντιαναπτυξιακό έχει σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Κρατικό χρέος έχει αποπληρωθεί μόνο σε δυο περιπτώσεις. Στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και στη Βόρεια Κορέα. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει το Υπερταμείο.

Υποθέτει δηλαδή πως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ανακυκλώνει το δημόσιο χρέος της στις διεθνείς αγορές για τα επόμενα 99 χρόνια, ούτε να το συρρικνώνει αυξάνοντας το ΑΕΠ με την ανάπτυξη ταχύτερα από την τοκοφορία του και ως εκ τούτου θα αποπληρώνει τους τόκους ξεπουλώντας περιουσιακά στοιχεία.

Αντί δηλαδή να χτίζονται σχολεία ή λιμάνια ή οδικές αρτηρίες ή βιβλιοθήκες από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, δηλαδή επενδύσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων, υποθέτουν πως η Ελλάδα δεν θα έχει ανάπτυξη και θα πληρώνει τους τόκους με μετρητά!

Με μπαγιόκο από τα διεθνή ενεχυροδανειστήρια των εθνών.

Το χειρότερο είναι πως εκτός από το διοικητικό συμβούλιο θα έχει και ένα εποπτικό συμβούλιο που θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει όλες τις αποφάσεις. Το εποπτικό συμβούλιο θα έχει τρία απλά μέλη που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και θα είναι της αποδοχής της τρόικας, ενώ δυο άλλα μέλη θα ορίζονται από το ESM και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς την ανάγκη σύμφωνης γνώμης της χώρας.

Για έγκριση όλων των αποφάσεων θα απαιτούνται 4/5 του εποπτικού συμβουλίου, δηλαδή ενός εκ των δυο διορισμένων ξένων.

Δεν έχω δει ποτέ μου πιο απαισιόδοξη και πιο αποικιοκρατική και δουλοπαροικιακή συμφωνία. Δεν έχω ξανανιώσει πιο ταπεινωμένος ως Έλληνας.

Δεν πιστεύω τα μάτια μου.

Θα μας πουλήσουν για 99 χρόνια, και μετά θα θέλουν να μας πείσουν ότι θα ωφεληθούμε κιόλας ως λαός!

Αυταπάτες…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ .
  Πραγματι προβληματιζομαι για το που παμε .
  Σήμερα άκουσα με προσοχή την Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αυτιά και μίλησε και πέραν των άλλων και για καταργηση του Αστικού Κώδικα .
  Εκεινο που μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το εξής : Πως είναι δυνατόν όλες οι προηγούμενες κοινοβουλευτικές ομάδες που ψήφιζαν μνημόνια – και με λιγότερο επαχθείς όρους από το σημερινό – να έχουν διαρροές και η παρούησα να μην έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ . ΟΥΤΕ ΜΙΑ ή ΕΝΑΣ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ? Αναρρωτιέμαι πράγματι για τον λόγο ή τους λόγους αυτου του ανεξήγητου φαινομένου ( γιατί για φαινόμενο πρόκειται ) . Πιστεύω ‘οτι αν κάνεις μιά έρευνα – ερώτημα μέσα από την σελίδα θα έχει αρκετό ενδιαφέρον . ( ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ – ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ) ΓΙΑΤΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ? ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ?
  ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ
  ΠΑΝ. ΓΛΗΓΟΡΗΣ

  1. Φίλε Παναγιώτη σε χαιρετώ

   Ακριβώς το ίδιο αναρωτιόμουν κι εγώ σήμερα το πρωί χωρίς να έχω διαβάσει το σχόλιο σου, μες το μυαλό σου ήμουν. Υπολογίζω ότι το μνημόνιο 4 σημαίνει πέστε στα τέσσερα να σας πηδ@με κι ότι όσο πιο αριστερά ψηφίζουμε τόσο περισσότερο χάνεται το φιλότιμο! Πάντως σου έχω αποκλειστική πληροφορία, ενώ οι προηγούμενοι της βουλής προμηθεύονταν ασυνήθιστα περισσότερο κ@λ@χαρτο, τούτοι εδώ αγοράζουνε ασυνήθιστο αριθμό χαρτομάνδηλων, τώρα για να κλαίνε είναι ή για να σκουπίζουν μαλακότερα τον πισιν@ τους χωρίς να τον γρατσουνάσε όσο εμείς θα πληρώνουμε τα χαράτσια τους, δεν ξέρω να σου απαντήσω.

   Το καλύτερο δεν σου τοπα, έχω πάθει λαχτάρα, κάθε πρωί που σηκώνομαι κοιτάζω και τα δικά μου παντελόνια. Σαν να κονταίνουνε και να φαρδαίνουνε ρε συ Πάνο μέρα παρά μέρα, μεταλλάσσονται σε φούστα! Τι διάολο ήθελα κι εγώ με την “αριστερά”.

   Όσο πιο πεινασμένος, τόσο πιο πολύ σ΄αρέσει η “κουτάλα”. Αυτή είναι η απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *