Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

8η Συνεδρίαση-προϋπολογισμός: Εξαγγελίες, ασάφειες και στο βάθος αναμόρφωση

Λογικά θα έπρεπε να συζητάμε τον προύπολογισμό του 2017!

Τους σχεδιασμούς  και τις προθέσεις  της δημοτικής αρχής  για  έργα  στο Σπαρτοχώρι  επανέλαβε ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας, μεταξύ αυτών η συνέχιση του σχεδιασμού της δημοτικής θητείας Στάθη Ζαβιτσάνου  για την δημιουργία πλατείας στο Σπαρτοχώρι, η αναμόρφωση της Ρόκας,  η αξιοποίηση  των λιμανιών στα Σπήλια και η άμεση διενέργεια δημοπρασίας για το αναψυκτήριο.

Επίσης ακούστηκαν σχέδια για συνέχιση οικοδομικών εργασιών και μετεγκατάσταση στο νέο δημαρχείο, η αξιοποίηση του παλιού δημαρχείου, η μεταφορά σκουπιδιών στην Άρτα, προμήθεια πιλερς για νερό και ρεύμα στα σκάφη, υπογειοποίηση κάδων, ανακύκλωση με την αγορά  πράσινων  κάδων, δημιουργία ελαιοτριβείου.

Εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος  για πρώτη φορά σε δημοτικό συμβούλιο , παρέμεινε σιωπηλός ενώ έτερος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δάγλα, ομολόγησε δημοσίως  κι ανοιχτά ενώπιων του συμβουλίου ότι δεν συμφωνεί 100%  με τον προϋπολογισμό.

Εύστοχες παρατηρήσεις από την αντιπολίτευση ,  ειδικά από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αυγερινό.  Καμία  πρόβλεψη ή τουλάχιστον αναφορά, για το δημογραφικό κι άλλα κοινωνικά ζητήματα πολιτικής που απεμπολήθηκαν συστηματικά τα τελευταία χρόνια της αυτοδιοικητικής ζωής του Μεγανησίου, σε μια ιδιότυπη αλλά υπαρκτή ανοχή και σύμπλευση  στην οικονομική αφαίμαξη των δημοτών, συνέπεια της υποταγής των εκάστοτε κυβερνήσεων στα μνημόνια που καθιστούν τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης ουσιαστικό  βραχίονα και μέσο επιβολής των πιο βάρβαρων και των πιο  αντιλαϊκών πολιτικών.

 

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι, νέα  πρόσκληση για την 9η Συνεδρίασης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Μεγανησίου . Δείτε εδώ τα θέματα της συνεδρίασης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights