Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2022

Toν Θανάση Περδικάρη έστειλε στην υποδοχή της Fraport o Δρακονταειδής

Τον αντιδήμαρχο έστειλε ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, στην συνάντηση με την γερμανική εταιρεία που ,  δια χειρός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ανέλαβε τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και του Ακτίου.

Ο  Κώστας Δρακονταειδής  υπήρξε από τους δημάρχους που πρωτοστάτησαν και προσυπέγραψαν  την κίνηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων Περιφερειακών Αεροδρομίων.  Δεν θα  μπορούσε να παραβρίσκονταν όπως ήταν φυσικό  σε μια τέτοια  συνάντηση.

Το ζήτημα είναι όμως  ότι πρέπει ν΄αρχίσει να σκέφτεται από τώρα  για το ποιούς  θα στείλει στην υποδοχή των επενδυτών, στα λιμάνια της Λευκάδας, στο Νοσοκομείο,  στην Υποθαλάσσια  Ζεύξη, στην ΕΥΔΑΠ νήσων, στις ιχθυοκαλλιέργειες, ακόμα και στα οικόπεδα των Αλυκών* και της Βασιλικής  που έχουν δρομολογηθεί προς πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Κι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου κι όλα αυτά με το καλό εξελιχθούν και βρεθούν οι κατάλληλοι  “υποδοχείς”, πράγμα που πιστεύουμε ότι θα συμβεί εντός των χρονικών ορίων της θητείας του, τότε θα συνειδητοποιήσει πως δεν κάναμε τίποτε περισσότερο από το να πάρουμε τον κουβά των αποικιοκρατών  και να τον κουβαλήσουμε – βγάζοντας την σειρά μας-  μερικά μέτρα πιο μπροστά, βυθίζοντας  περισσότερο τον τόπο και την χώρα στο χάος.

Τώρα για να προλάβω και τους υπερασπιστές των  ξεπουλημάτων( περί αυτού πρόκειται) , θα μπορούσα κι εγώ να συμμεριστώ  τις απόψεις τους εάν με έπειθαν ότι θα έμεναν  Έλληνες και δη Λευκαδίτες  όρθιοι μετά από αυτή την οικονομική αφαίμαξη  , ώστε να καρπωθούν τα οφέλη  του μοντέλου της “Ανάπτυξης” που οραματίζονται για τον τόπο.  Και για να μην ξεχνιόμαστε  οι τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια(μαζί με τα πράσινα) περάσαν ήδη  στα χέρια των δανειστών.

*Σημείωση ΜΝ: Το οικόπεδο των Αλυκών (600 .000m2 περίπου)  με ΚΥΑ έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και φιγουράρει προς πώληση στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, ο μόνος τρόπος για ν΄ ακυρωθεί  η παραχώρηση είναι να υπάρξει νέα ΚΥΑ που να ακυρώνει  την πρώτη, διαφορετικά ισχύει η αρχική.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *