Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Εχετε πηγάδι ή στέρνα και δεν την δηλώσατε; Υπέρογκα πρόστιμα στους παραβάτες

Γιατί το νερό ήταν κάποτε… κοινωνικό αγαθό

Οι σοβαρές ειδήσεις καμιά φορά “χάνονται”  μέσα στον ορυμαγδό  της “ενημέρωσης”. Με αφορμή λοιπόν  την ανακοίνωση του δήμου Λευκάδας που δεν κάνει και δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό  από το να ενημερώσει τους δημότες του, επανερχόμαστε σ΄ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό που αφορά την ιδιωτικοποίηση  και τον έλεγχο του νερού, βασικού αγαθού για την υγεία και την ζωή του κάθε ανθρώπου . Δυστυχώς ο έλεγχος νερού και τροφής προχωράει κανονικότατα με τελικό σκοπό το πλήρη έλεγχο της ελευθερίας του ανθρώπου. Αναπόφευκτα  ο άνθρωπος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το δίλημμα  ή με εμάς( το σύστημα)  ή με την φύση την οποία σε δημιούργησε.

Προσέξτε μιλάμε για πηγάδια και στέρνες , δηλαδή επιφανειακά νερά κι όχι για τον έλεγχο των γεωτρήσεων(συμπεριλαμβάνονται στην υποχρέωση δήλωσης)   που θα συμφωνούσαμε  ότι  θα πρέπει σίγουρα να μπει τάξη.

Έρχεται λοιπόν η ιδιωτικοποίηση και  τα “δικαιώματα στην χρήση  νερού”  που θα καταλήξουν μέσω της γνωστής διαδικασίας , σε παραχώρηση  στις πολυεθνικές και στα ξένα funds του δικαιώματος μας σε ζωή. Όσο τραγικό και συνωμοσιολογικό ακούγεται, τόσο πραγματικό και ρεαλιστικό είναι.

Ανακοίνωση Δήμου Λευκάδας για Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

Το Γραφείο Φυσικών Πόρων, Ενέργειας & Βιομηχανίας του Δήμου Λευκάδας ανακοινώνει ότι με την Κ.Υ.Α 170766/2016 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 69Β/22.01.2016 τροποποιείται το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου για την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος, μετά την 01-01-2016.

Ειδικότερα το προβλεπόμενο, από το άρθρο 13 παρ 1 περ. (ε) της ΚΥΑ 146896/2014 πρόστιμο,καθορίζεται:

α) στο ποσό των 150 ευρώ σε περίπτωση που, από 1−1−2016, ο παραβάτης προσέρχεται αυτοβούλως στην αδειοδοτούσα αρχή για την έκδοση άδειας χρήσης ύδατος.

β) στο ποσό των 1.000 μέχρι 2.000 ευρώ εάν, μετά την 1−1−2016, η παράβαση διαπιστώνεται μετά από έλεγχο που διενεργεί η αδειοδοτούσα αρχή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση της άδειας χρήσης νερού είναι το σημείο υδροληψίας να έχει δηλωθεί στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ) στο Δήμου Λευκάδας. Για την εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης για εγγραφή του σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. (μετά την 31-12- 2014) επιβάλλεται πρόστιμο 100 Ευρώ.

Το Γραφείο Φυσικών Πόρων, Ενέργειας & Βιομηχανία του Δήμου μας (τηλ. 2645360597) είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και ενημέρωση καθώς και για την παροχή της αναγκαίας συνδρομής για την ορθή συμπλήρωση της ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έτοιμος για την “απογείωση” ο Γιώργος Ράπτης

Ανακοινώθηκαν οι “πιλότοι”, κομματικοί  “τρομοκράτες” παρεισφρήσανε στο πλήρωμα, αναζητούνται οι επιβάτες… H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε τους υποψηφίους  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights