Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Νοεμβρίου 2019

«TA ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΝΟΛΟΓΙΑ»

Tο βιβλίο «ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΝΟΛΟΓΙΑ» του Δημ. Α. Πολίτη («Τσιγάρας»)  περιλαμβάνει τους γενεαλογικούς καταλόγους  από το 1800 – 1913 στα «Απάνω Μέρη και Σπαρτοχώρι». Εντάσσεται σε μια ευρύτερη εργασία, η οποία έχει ως σκοπό την καταγραφή των γενεαλογιών των Μεγανησιωτών από τον καιρό της βενετικής κατάκτησης (1684) ως την κατάργηση του δήμου Ταφίων (1913), την εξακρίβωση της απώτερης καταγωγής τους και τη συλλογή των προφορικών τους παραδόσεων.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το 1ο μέρος της εν λόγω εργασίας.
Ένα δείγμα της πραγματικά άριστης έρευνας αλλά και παρουσίασης του υλικού σας παρουσιάζεται παρακάτω (τυχαία επιλογή).
Σημειώνεται ότι το παρόν δεν αποτελεί διαφήμιση ή οποιαδήποτε μορφή promotion, αλλά ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν Μεγανησιώτη,  επιστήμονα και ερευνητή,  που αφιέρωσε πράγματι πολύ και πολύτιμο χρόνο, για να προσφέρει αυτό που θα χαρακτήριζα άφοβα μοναδικό μεγανησιώτικο κληροδότημα.
Σε ό,τι με αφορά προσωπικά λόγω της ενασχόλησής μου με το θέμα της μετανάστευσης Μεγανησιωτών στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αι., το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε ένα σημαντικότατο βοήθημα, τουλάχιστον κατά το μέρος που αφορά τα προσωνύμια, και οδήγησε σε επαλήθευση των πηγών, στις οποίες ανέτρεξα, προκειμένου να ολοκληρώσω το πρώτο μέρος, το Σπαρτοχώρι.

Απ. Γατής, Med ΠΕ07

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *