Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουλίου 2022

“Πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ κεντροαριστερών και πασοκοσυριζαίων για το δημοτικό σχολείο στο Μεγανήσι

Επίσκεψη του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Μεγανήσι

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 3/3/2016 ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κος Λάζαρης Ιωάννης. Όπως είναι γνωστό, η πρωτοβάθμια διεύθυνση Λευκάδος, λαμβάνοντας υπόψη της όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, εκδήλωσε τη πρόθεση να υποβαθμιστεί  οργανικά το σχολείο από 4θέσιο, σε 3θέσιο.

Αξίζει να αναφερθεί πως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, βασικό εκτελεστικό όργανο της πολιτικής της Κυβέρνησης, είναι ο γραμματέας της Ν.Ε. Σύριζα Κέρκυρας, κ. Κ. Γκούσης.

Ο κος Λάζαρης, που συναντήθηκε με τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του σχολείου,  δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον αγώνα των γονιών, τον οποίο θεωρεί δίκαιο και επιβεβλημένο. Καλεί δε την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, να πάψουν να υποκρίνονται με τα συμπονετικά τους λόγια και να προβούν στις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες,  ώστε το σχολείο να παραμείνει 4θέσιο.

Η επίκληση αριθμών και στατιστικών δεδομένων, αντιβαίνει στο συνταγματικά κατοχυρωμένο  δικαίωμα των κατοίκων του Μεγανησιού και όλων των μικρών νησιών, για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Γεγονός, που φαίνεται να μην ευαισθητοποιεί την σημερινή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανάλογη πολιτική ακολουθεί και στο θέμα των γιατρών και της υγείας στο Μεγανήσι.

7/3/2016

Ν.Ε.

Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την παιδεία

Με χαρά πληροφορούμαστε ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λευκάδας στηρίζει τον αγώνα των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου, ώστε να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η παρεχόμενη εκπαίδευση.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνεται, η πρωτοβάθμια διεύθυνση Λευκάδας βάσει σχετικής νομοθεσίας, που ισχύει επί δεκαετίες προτείνει να υποβαθμιστεί οργανικά το σχολείο. Δεν μας ξεκαθαρίζουν όμως τι προτείνουν. Να μην εφαρμοστεί ο νόμος ή να στελεχωθεί και με τέταρτο δάσκαλο;  

Είναι σημαντικό, ότι στο ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται να σταματήσει αυτό που οι ίδιοι επί δεκαετίες πέτυχαν:  την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Όπως φαίνεται από την ολιγόλογη ανακοίνωση ο γραμματέας της ΝΕ δεν εξιστόρησε στους γονείς του Μεγανησίου τα επιτεύγματα του κόμματός του στην παιδεία που κατά κοινή ομολογία μόνο αναβάθμιση δεν ήταν .

Να θυμηθούμε :

– Τις πολυδάπανες μεταρρυθμίσεις που μόνο σύγχυση και απαξίωση προκαλούσαν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα «καινούργια βιβλία» που ήταν ξεπερασμένα και άλλοτε αντιγραφή παλιών.

-Την απαξίωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής, δουλειά που χωρίς προσχήματα κάποτε ανέλαβαν και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ως υφυπουργοί; Να τους υπενθυμίσουμε εδώ ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αφορά τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό και όχι την ιδιωτική.

-Τις ποσοτικές αλλαγές στην εκπαίδευση σε βάρος της ποιότητας βομβαρδίζοντας τους μαθητές με περιττά πράγματα και παπαγαλίες που είχαν ως αποτέλεσμα να βαρύνουν τη σχολική τσάντα, που στις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι σχεδόν το μισό του βάρους του μαθητή.

-Την απαξίωση και την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, επιχειρώντας να τους χρεώσουν τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση νομοθετώντας στο τέλος και την απειλή της απόλυσής τους.

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα έργα και ημέρες στην εκπαίδευση και όχι μόνο των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Υποκρισία είναι να κόπτεσαι για τα κοινωνικά αγαθά όταν επί χρόνια με την πολιτική σου τα υποσκάπτεις.

Ελπίζουμε έστω και τώρα να είναι ειλικρινείς οι προθέσεις σας.

Αυτό που προκύπτει και από τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγανησίου είναι ότι ανησυχούν να μην υποβαθμιστεί ουσιαστικά η παρεχόμενη εκπαίδευση.

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως προτεραιότητα τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό και τις ίσες ευκαιρίες σε όλους όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σχεδιάζει υποβάθμιση της παιδείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές αλλά και εξαντλεί κάθε περιθώριο για την αναβάθμισή της, λαμβάνοντας υπόψη και τις περιορισμένες δυνατότητες που οι μικρές και απομονωμένες περιοχές παρέχουν στους μαθητές τους.  

9 -3 -2016                                                            Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ     

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *