Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Απρίλιος 2021

Α/θμια εκπαίδευση στο Μεγανήσι: Έχουμε περισσότερους δασκάλους(αναλογικά) από Ελβετία

Βγαίνουμε και  παραπονούμενοι!

Με την βοήθεια του διαδικτύου αναζητήσαμε  αντίστοιχες περιπτώσεις Ευρωπαϊκών χωρών με νησιά , χωριά ή περιοχές με αντίστοιχο αριθμό μαθητών του Μεγανησίου στην αντίστοιχη βαθμίδα εκπαίδευσης. Βρήκαμε ολόκληρη έρευνα  στην Ελβετία  για αντίστοιχες περιπτώσεις από το 2010  και σας την παρουσιάζουμε:

Το ανησυχητικό δεν είναι πλέον ότι  σαν να μας “πείραξε” λιγάκι η κλεισούρα και η φυσική απομόνωση  λόγω γεωγραφικής θέσης , το ανησυχητικό είναι ότι οι  αιρετοί μας, έχουν μπει εκ νέου στο πειρασμό να μας χαϊδεύουν αυτιά, βλέποντας από πίσω “ψηφαλάκια”.

Νησιά δεν βρήκαμε φυσικά στην Ελβετία, αλλά εντοπίσαμε καταγεγραμμένα στοιχεία τα οποία και σας γνωστοποιούμε από ορεινά χωριά των Ελβετικών Άλπεων . Παραθέτουμε τον πίνακα:

 

Αριστερά στον πίνακα ο αριθμός των μαθητών, δεξιά πως κατανέμονται οι τάξεις . Κάθε κόμμα μεταξύ της κατανομής  κι ένας δάσκαλος. 22 έως 33 παιδιά στην Ελβετία χωρίζονται οι τάξεις 1-3, 4-6 και καλύπτονται με δύο δασκάλους. Η καταγραφή είναι του 2010  κι όλο το έγγραφο στα Γερμανικά εδώ

Το ανησυχητικό  επιμένουμε δεν είναι ότι το πράσινο   με αποχρώσεις μπλέ  Μεγανήσι, έχει  τέτοιου τύπου αιτήματα. Το ανησυχητικό είναι ότι αυτά τα αιτήματα ακόμα και σήμερα -ελέω ψήφων-  βρίσκουν πρόθυμους ευήκοους αποδέκτες! 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aμφισβητεί την “πατρότητα” των έργων η δημοτική παράταξη “Μεγανήσι μαζί στο μέλλον” με ανακοίνωσή της

Ευθείες βολές κατά  του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θοδωρή Γαλιατσάτου  και του Α/ρχη  Λευκάδας  Θοδωρή Χαλικιά: “…ο κος Γαλιατσάτος και ο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *