Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

Που ήσασταν όλοι εσείς κύριοι τον Σεπτέβριο του 2014 που υποβαθμίστηκε το δημοτικό σχολείο;

(πηγή φωτό meganisitimes)

Πόσο πιο καθαρά θέλατε να σας το πούνε; Αλλά ξέχασα τότε πιστεύατε στην συγκυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων!

Πάρτε και μια φωτογραφία  να ΄χετε μέτρο σύγκρισης(απουσιάζουν  για τεχνικούς λόγους απ΄αυτή αν και παρίσταντο ο πρόεδρος Σπύρος Αργυρός, Τάκης Μπλου, η γυναίκα του κ. Γιώργου Πολίτη(Nικολάκια), Βούλα Πολίτη και πιθανόν ένας ή δύο ακόμα που δεν θυμάμαι)   να δείτε και ποιοι πήγαμε  και το 2013 για διαμαρτυρία στην Αθμια. Έδωσα το θέμα τότε στην τηλεόραση, βγήκα σε ραδιόφωνα, πίεσα μαζί με όσους έπεισα, πίεσε ο τότε δήμαρχος Στάθης Ζαβιτσάνος , πιέσαν  γονείς και στο τέλος πήρε τα εύσημα η “Τζένη” που μπάλωσε και δεν έλυσε το θέμα

Τι ζητάτε από μένα , έχω παραιτηθεί  από τον Ιούλιο 2015 από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν κατάφερε ν΄ ανατρέψει  αυτή την πολιτική που εσείς με την σιωπή και την ανοχή σας τότε στηρίζατε. Γιατί δεν κλείνατε τότε τα σχολεία;  Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία περισσεύει  σήμερα. Μπείτε στον κόπο και διαβάστε έστω κι αργά τι  έγραψα τότε:

Αναδημοσίεση άρθρου

3θέσιο χωρίς να «κουνηθεί φύλλο» το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου. Καταργείται και η θέση δασκάλου Ειδικής Αγωγής

in ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΙΚΑ / by MEGANISI NEWS / on 11 Σεπτεμβρίου 2014 at 5:26 μμ / Edit

«Του φτωχού το σχοινί ολόκληρο δεν φτάνει, το μισό φτάνει και περισσεύει».

Χωρίς τέταρτο δάσκαλο το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου, αφού ο αριθμός των μαθητών μειώθηκε αριθμητικά κάτω από τον αριθμό (30) που απαιτούνταν για την τοποθέτηση τέταρτου δασκάλου. Μάλιστα τηρουμένων των αναλογιών, τού κανόνα δασκάλου ανά αριθμού μαθητών, θα έπρεπε να ήταν διθέσιο!!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ πέρυσι κατόπιν δικής μας ανακίνησης του θέματος, οργανώθηκε ένα μικρό αλλά δυναμικό κίνημα από γονείς, δασκάλους, αιρετούς και πολιτικούς, φέτος ουδείς ασχολείται!!

Πράγμα που διαπίστωσε έγκαιρα ότι θα συμβεί  κι ο φίλος ο Τάκης· και «πήρε των ομματιών του» και φυσικά και την κόρη του, που ήταν δικαιούχος δασκάλου Ειδικής Αγωγής και την έγραψε στην Αθήνα, ανοίγοντας πόρτα φυγής και στα άλλα μέλη της οικογένειας.

Από την άλλη ο μικρός Γιώργος (γόνος οικογένειας μεταναστών), αφού διέγραψε την εξής πορεία στην σύντομη σχολική του καριέρα στο δημοτικό, δευτέρα-δευτέρα-τετάρτη-τρίτη, θα πρέπει φέτος ν΄ανταπεξέλθει στα μαθήματα της έκτης!!

Κι εφόσον κανείς δεν μιλάει, περιμένοντας την ανάπτυξη και μέσα στο «μεθύσι» και τα πανηγύρια της αλλαγής δημάρχου, σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε νέα τετελεσμένα με τα υπόλοιπα σχολεία μας, τους γιατρούς, κοινωνικές παροχές, δυσβάσταχτους φόρους κλπ., έχοντας την ψευδαίσθηση ότι κάτι αλλάξαμε, κάνοντας ουσιαστικά άλλη μια τρύπα στο νερό, αφού τα πράγματα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας κι ο σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος!

Πάντως όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο,  η περίπτωσή μας είναι μοναδική σε όλο το Ιόνιο!!

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Δια πυρός και σιδήρου”, ομόφωνα (πλην ενός) ο ορισμός δικηγόρων για την προσφυγή κατά του Χωροταξικού των Ιχθυοκαλλιεργειών στο ΣτΕ

Δεν έπεισε ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά των […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *