Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Mεθοδεύσεις στις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ του Νοσοκομείου καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

         Στις 30/12/2015 αναρτήθηκε από τη Διοίκηση  του Νοσοκομείου η προκήρυξη για τη διενέργεια εκλογών για τα δύο αιρετά μέλη – ένα εκπρόσωπο των γιατρών και ένα εκπρόσωπο του λοιπού  προσωπικού- που θα τους εκπροσωπήσουν  στο Διοικητικό Συμβούλιο  του νοσοκομείου.

Η προκήρυξη που κοινοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου, ανέφερε  σαφώς ότι, « η υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει με την έναρξη της  εκλογής εφορευτικής  επιτροπής  στις 11/1/2016» , δηλαδή ένα χρονικό διάστημα 12 ημερών.

Οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν ήταν, μία για τον εκπρόσωπο των γιατρών και τρεις για τον εκπρόσωπο του λοιπού προσωπικού. Στη συνέχεια η διαδικασία που προβλέπονταν ήταν να οριστεί ημερομηνία διενέργειας εκλογών για τον εκπρόσωπο του λοιπού προσωπικού  ο οποίος εκλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του, για τον δε  εκπρόσωπο των γιατρών δεν προβλέπονται εκλογές εφόσον υπήρξε μία υποψηφιότητα.

Αντί  αυτής της διαδικασίας, η Διοίκηση στις 19/1/2016    επαναπροκηρύξε τις εκλογές  ξεκινώντας τη διαδικασία από την αρχή, με την αιτιολογία, «άκουσον- άκουσον» ότι εκ παραδρομής δεν λήφθηκε υπόψη αίτηση  ιατρού που επιθυμούσε να είναι υποψήφιος ως εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. !!!

Επαναπροκήρυξη δεν προβλέπεται από τη κείμενη  νομοθεσία και η αιτιολογία είναι έωλη. Πέραν του γεγονότος ότι ουδέποτε  δεν υποβλήθηκε υποψηφιότητα  επιπλέον γιατρού πέρα του ενός που προαναφέρθηκε, η δικαιολογία ότι «παράπεσε αίτηση γιατρού»  όχι μόνο δεν συνιστά λόγο επαναπροκήρυξης, αλλά είναι μια αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική ενέργεια, με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Καταγγέλλω την αυθαιρεσία και τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του νοσοκομείου που ανέστειλε   την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να κερδίσει  πολύτιμο εκλογικό χρόνο ώστε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για επιλογή προσώπων «συνεργάσιμων» με τη Διοίκηση.

Αυτή είναι η πραγματική στόχευση, αφού η παρουσία μου στο Δ.Σ. , δεν ήταν αρεστή στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και των παρατρεχάμενων τους, ήταν όμως εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα οποία εκεί εκπροσωπούσα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα με την αντεργατική αναμόρφωση της  δημόσιας διοίκησης, την  αντιδραστική αξιολόγηση των υπαλλήλων, τις συγχωνεύσεις και κατάργηση τμημάτων και κλινικών και  την εμβάθυνση της επιχειρηματικής δράσης του νοσοκομείου, αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται στο 3º μνημόνιο, επιζητούν αποφάσεις απόλυτης πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του νοσοκομείου,  «δένοντας χειροπόδαρα» τους εργαζόμενους και τους ασθενείς  στη λογική του μονόδρομου της καταστροφής τους και γι’ αυτό απαιτείται ένας «συναινετικός» εκπρόσωπος.

Παρεμπιπτόντως, σε αντίστοιχη περίπτωση στις πρόσφατες εκλογές του Δεκεμβρίου αιρετών εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, δεν πραγματοποιήθηκε επαναπροκήρυξη της εκλογικής διαδικασίας και εφαρμόστηκε απαρέγκλιτα η νομοθεσία.

Ο υποψήφιος για το Δ.Σ του Νοσοκομείου

  και νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ.

Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων

Βεργίνης Χρήστος

Λευκάδα 26/1/2016

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα με αντιπροσωπεία Αντιδημάρχων μικρών νησιών που ανήκουν σε μεγαλύτερους νησιωτικούς Δήμους

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας συναντήθηκε σήμερα με τους Αντιδημάρχους Νήσων, Καλάμου Λευκάδας κ. Φώτιο Σώλο, Κουφονησίων Κυκλάδων κα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights