Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιουνίου 2024

Πως ο εθνικός διάλογος για την παιδεία φέρνει σαρωτικές αλλαγές για το Μεγανήσι

Όταν θέλεις  άλλοθι  να περάσεις μια επώδυνη λύση ,κάνεις μια επιτροπή ή  “στήνεις” έναν διάλογο

Μάλιστα δημιουργείς και μια ομάδα που την παρουσιάζει ως εκσυγχρονισμό  και πρόοδο!  Αυτό συνέβηκε στην υγεία  εντελώς άγαρμπα, τόσο που τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος, αυτό επιχειρείται χρόνια τώρα και με την εκπαίδευση. Σκοπός πάντα η απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονίων  με την μέγιστη κοινωνική συναίνεση.

Μάρτυρες γίναμε και σε τοπικό επίπεδο μέσω μιας συζήτησης για την παιδεία που είχε διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σπαρτοχωρίου πριν τρία ή τέσσερα χρόνια(εποχής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Εκεί είχε υποστηριχθεί η ιδέα ότι μικρές σχολικές μονάδες δεν είναι εκπαιδευτικά αποδεκτές με ένα πλήθος επιχειρημάτων που παρατέθηκαν από τους διοργανωτές  και προτάθηκε η αναγκαιότητα  της στέγασης των μαθητών σε στέγη που τα έξοδα θα αναλάμβανε ο δήμος(!).

Από τότε μέχρι σήμερα ο χρόνος που κύλησε τους διέψευσε πανηγυρικώς αφού κάθε χρόνο το σχολείο του Μεγανησίου προσφέρει στον τόπο τρεις πτυχιούχους,  κρατώντας το ποσοστό επιτυχίας του σχολείο στις πρώτες θέσεις πανελλαδικώς. Αρκετά από τα παιδιά μας διακρίθηκαν σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς και τα καμαρώσαμε προβάλλοντάς τα μέσα από αυτό το site.

Στον καινούργιο προσχηματικό διάλογο, φαίνεται μέχρι τώρα να επικρατεί η άποψη περί καταργήσεων ΟΛΩΝ των μικρών σχολικών μονάδων, που την είχαν γλυτώσει  από τον προηγούμενο “διάλογο” της κ. Χριστοφιλοπούλου. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε κι αυτή την φορά να μπορέσουμε να κρατήσουμε το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις του Μεγανησίου. Διαφορετικά  θα προσθέσουμε έναν ακόμα παράγοντα  ερήμωσης κι αποδεκατισμού του  ήδη  συρρικνωμένου  γηρασμένου πληθυσμού μας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights