Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουνίου 2023

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Λευκάδας καλεί σε συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φεβρουαρίου

Συνάδελφοι -σες

Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες, αίμα και θυσίες. Δε θα επιτρέψουμε στην «αριστερά» του κεφαλαίου να μας γυρίσει στις αρχές του 19ουαιώνα. Εμείς και τα παιδιά μας δεν θα γίνουμε δούλοι του 21οαιώνα!

Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που έχει πετύχει η εργατική τάξη, την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα νομοσχέδια, αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά πατάει επάνω τους δίνοντας συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές και τη πρόνοια. Αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές  το μεγάλο κεφάλαιο.

Να μην αφήσουμε να περάσει η προπαγάνδα τους, τα μέτρα που φέρνουν είναι φωτιά και μας αφορούν όλους. Μετατρέπουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση. Θέλουν να πεθαίνουμε στους προθάλαμους των νοσοκομείων, χωρίς καθολικό δικαίωμα σε όλο το πλέγμα της κοινωνικής ασφάλισης. Θέλουν την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να την απολαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο μια χούφτα παράσιτα, εκμεταλλευτές.

Ήρθε η ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο. Να μην αφήσουμε αυτός ο νόμος να έρθει στη βουλή, από τη συμμετοχή μας θα κριθεί και το αποτέλεσμα.

Δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα που αφανίζουν τις ζωές μας. Η θα πληρώσουν οι εκμεταλλευτές ή θα τους ανατρέψουμε!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο το Σάββατο 23 Γενάρη στον Αγ. Μηνά στις 6 μ.μ.

Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights