Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου: Τουλάχιστον είδαν τα “βράχια”(βίντεο)

Ένα διαφορετικό δημοτικό συμβούλιο

Πολιτική χροιά εκ των πραγμάτων  πήρε για πρώτη φορά κι έπειτα από δύο χρόνια η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Χωρίς τις συνήθεις κορώνες και αντιπαραθέσεις έγινε μια αρκετά διδακτική συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν το νησί  μέσα στο γενικότερο   δυσμενές  οικονομικοπολιτικό  πλαίσιο που επικρατεί στην χώρα.

Συνειδητά  ή ασυνείδητα από την συζήτηση για γιατρούς, το ζήτημα των διευκολύνσεων λόγω σεισμού, τα δημοτικά τέλη, το νερό,  υπήρξε κοινή διαπίστωση  ότι προέχει ένα  ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης πολιτικών ζητημάτων που άπτονται  των αντιπαραταξιακών και εσωπαραταξιακών αντιθέσεων, αφού απειλείται άμεσα τόσο η οικονομική επιβίωση του Μεγανησίου, όσο  και  απρόσκοπτη κοινωνική μέριμνα για υγεία, παιδεία κτλ.

Με το κράτος ή με την κοινωνία

Αν με ρωτάτε  δίκιο έχει ο δήμαρχος σχετικά με την υπάρχουσα νομοθεσία , από την οποία δεν μπορεί να παρεkκλίνει. Αξιοπρεπής και συνεπής στην στάση του, η οποία ήταν ξεκάθαρη από πριν εκλεγεί. Ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα είναι δήμαρχος “επαναστάτης”, δήλωνε ακομμάτιστος κι υποσχέθηκε ότι θα δράσει στα όρια της νομιμότητας.

Άλλο τόσο δίκιο  είχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ανήκοντας στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό του νησιού και έχοντας συναναστροφές και κοινωνική ζωή ,εισπράττουν μηνύματα απελπισίας από τους κατοίκους. Η αγωνία εκφράστηκε γλαφυρά στο δεύτερο βίντεο από την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου κ. Θανάση Κονιδάρη σχετικά με τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων.

Το φάντασμα της οικονομικής κρίσης  και του αδιέξοδου της ακολουθούμενης πολιτικής, απειλεί  σοβαρά  το μέλλον του Μεγανησίου. Η ιστορική αναγκαιότητα  από μόνη της θα φέρει νέες εξελίξεις .

Κλείνοντας και παίρνοντας αφορμή από την ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών την οποία εάν γνώριζα εκ των προτέρων θα προσυπέγραφα, θέλω να  γράψω κι αυτό για να γίνει κατανοητό και να το εμπεδώσουν όλοι. Οι επαγγελματίες  είναι οι αιμοδότες  της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Μεγανησίου, καλοί-κακοί  με τα προβλήματά τους ίσως, αυτή την στιγμή χρειάζονται στήριξη  για να συνεχίσει να υπάρχει Μεγανήσι. Μην τους πυροβολείτε.

 

ΥΓ: Ευχάριστη  έκπληξη  που δεν έγινε καμία αναφορά  για το site  και την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ. Επιτέλους, επικεντρωθείτε  στο ρόλο σας, μην  σας χρεωθεί η οικονομική καταστροφή που  χτυπάει την πόρτα μας.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δήμος Μεγανησίου: «Συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων»

Με απόφαση του δημάρχου Μεγανησίου κ. Παύλου Δάγλα Συγκροτείται  στο Δήμο Μεγανησίου τριμελή Επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights