Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

O Παναγιώτης Κονιδάρης για 2η χρονιά κυπελλούχος στην λύση σκακιστικών προβλημάτων

Με 106 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 το 3ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης  Σκακιστικών Προβλημάτων. Όπως πέρσι και πρόπερσι οι λύτες συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορες ελληνικές πόλεις, 13 αυτή τη φορά, έχοντας απέναντί τους τα ίδια σκακιστικά προβλήματα  και ενιαία βαθμολόγηση. Οι συμμετοχές ανά πόλη: Άγιος Κήρυκος (6), Αιγάλεω (6), Βαθύ (3), Γλυφάδα (12), Δράμα (9), Ερμούπολη (7), Ηράκλειο (5), Θεσσαλονίκη (5), Καστοριά (5), Πάτρα (11), Πρέβεζα(18), Πτολεμαΐδα (8) και Χανιά (10). Το παρόν έδωσε και πάλι, εκτός συναγωνισμού, οπολυπρωταθλητής μας Κώστας Πρέντος από την Αμερική.

Ο βαθμολογικός πίνακας που δόθηκε στη δημοσιότητα (http://www.kallitexniko-skaki.blogspot.gr) είναι μεν πλήρης αλλά ακόμη ανεπίσημος: Κάποιες βαθμολογίες προέρχονται από τους τοπικούς διοργανωτές ενώ μικρό μόνο μέρος από τα «Φύλλα Συμμετοχής» βρίσκεται στα χέρια του «κεντρικού διοργανωτή» που είναι υπεύθυνος για την οριστική βαθμολόγηση. Δεν αποκλείεται να γίνουν διορθώσεις, προσθήκες κλπ., ενώ ανοιχτό είναι το θέμα τυχόν ενστάσεων – ενστάσεις υποβάλλονταικατά προτίμηση ηλεκτρονικά, στο email του διοργανωτή, μέχρι και την Τρίτη 12/01.

Ωστόσο η πρόβλεψή μας είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην κορυφή της βαθμολογίας, οπότε μπορούμε να δώσουμε, κάπως πρόωρα, συγχαρητήρια στον κυπελλούχο –για 2η χρονιά- Παναγιώτη Κονιδάρη, στους Ανδρέα Παπασταυρόπουλο και Νίκο Σιδηρόπουλο (για τις θέσεις 2 και 3), καθώς και στην πρώτη γυναίκα Πετρούλα Κευσίκογλου.

Στην κατηγορία των εφήβων εκκρεμεί ένα «ερωτηματικό»:Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (WFCC) θεωρείται έφηβος όποιος τη χρονιά της διοργάνωσης δεν έχει κλείσει τα 23 του χρόνια. Θα ζητηθεί διευκρίνιση για το εάν με το «τη χρονιά της διοργάνωσης» υπονοείται η 01/01/2016 ή κάτι άλλο, ώστε να ξεκαθαρίσει αν ο Αθανάσιος Σπηλιάδης θεωρείται έφηβος ή όχι. Τα επόμενα 3 ονόματα εφήβων είναι οι Μουτζούρης Ιάσονας, Μαρινάκης Χρήστος και Ροπόκης Χρήστος.

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, ο κύριος στόχος ήταν να έρθουν σε επαφή, όσο περισσότεροι σκακιστές γίνεται, με την ομορφιά του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Ελπίζουμε να υπήρξε κάτι θετικό προς αυτήν την κατεύθυνση…

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους κατά τόπους διοργανωτές καθώς και στους Μανόλη Μανωλά και Δημήτρη Σκυριανόγλου. Μετά τις 12/01 ο βαθμολογικός πίνακας θα θεωρηθεί οριστικός και θααποσταλεί στην WFCC για αξιολόγηση.

Και του χρόνου!

Το  meganisinews  εκφράζει   θερμά συγχαρητήρια 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights