Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα θλιβερά αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου κτιριακού ελέγχου στην Λευκάδα: 280 οικίες μη κατοικήσιμες και 34 κατεδαφιστέες

Μεγάλο πρόβλημα το Γυμνάσιο, οι Λυκειακές  Τάξεις και οι ζημιές στο λιμάνι της Βασιλικής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου ελέγχου των κτιρίων του νησιού. Τα στοιχεία που δόθηκαν αφορούσαν τις μέχρι 24/11 καταγραφές. Οι αυτοψίες γίνονται από συνεργεία της ΥΑΣ, μηχανικούς του Δήμου και της Περιφέρειας, μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου και με τη συνδρομή των Τεχνικών Επιμελητηρίων γειτονικών νομών.

Ελέγχθηκαν 500 κατοικίες από τις οποίες: 219 κρίθηκαν πράσινες, 280 μη κατοικήσιμες, και 34 επικίνδυνες.

Ελέγχθηκαν ακόμα 199 Δημόσια κτίρια και εκκλησίες. 121 χαρακτηρίστηκαν κατοικήσιμα, 77 μη κατοικήσιμα και 16 επικίνδυνα. 88 εκκλησίες όπως ανέφερε ο Δήμαρχος είχαν ήδη προβλήματα από το σεισμό του 2003.

Ελέγχθηκε επίσης το σύνολο των Σχολείων του νησιού 47 Σχολεία. Τα 44 από αυτά βρέθηκαν χωρίς πρόβλημα και 3 παρουσίασαν προβλήματα. Από αυτά το 5ο νηπιαγωγείο μεταστεγάστηκε ήδη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο. Ακατάλληλος για λειτουργία είναι ακόμα ο βρεφικός σταθμός. Με το Σχολείο της Βασιλικής υπάρχει πρόβλημα τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις ενδεικτικές ότι ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί λύση προσωρινής στέγασης του σχολείου.

Ζημιές υπέστησαν ακόμα 2 λιμάνια, της Λυγιάς και της Βασιλικής. Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών ιδιαίτερα της Βασιλικής είναι πολύ μεγάλο, δήλωσε ο Δήμαρχος.

Πρόβλημα λόγω του σεισμού παρουσίασε και το ήδη προβληματικό κτίριο που στεγάζεται ο σταθμός της Πυροσβεστικής στην Κοντάραινα. Μέχρι να γίνει η επισκευή του από το Δήμο, κάποιες υπηρεσίες μεταφέρθηκαν σε απέναντι κτίριο.

Οι πολίτες των περιοχών που πλήγηκαν από τους σεισμούς που παραβρέθηκαν το Δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να αισθάνθηκαν απογοήτευση, γιατί μια εβδομάδα μετά το σεισμό ο Δήμαρχος δεν ήταν σε θέση να τους προσφέρει κάτι άμεσο και χειροπιαστό. Ούτε καν, αν και πότε, θα καταβληθεί το ελάχιστο ποσό που δίνεται για την αποζημίωση των οικοσκευών.

πηγή: aromalefkadas.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights