Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Απρίλιος 2021

Σύλλογος εργαζομένων ΓΝΛ: Εννιά επικουρικοί εργαζόμενοι φεύγουν το επόμενο έτος

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. του νοσοκομείου  διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας του.

Η συγκυβέρνηση κοροϊδεύει συνεχώς τους υγειονομικούς  εξαγγέλλοντας συνεχώς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που ποτέ δεν υλοποιούνται. Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η πλήρης υποχρηματοδότηση των νοσοκομείου δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικές συνθήκες και τις συνέπειές τους βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς. Εργαστηριακός εξοπλισμός πεπαλαιωμένος  με συνεχείς βλάβες στο  ακτινολογικό και  εμφανιστήριο, καθημερινές ελλείψεις υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού και η απληρωσιά των εργαζομένων παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Τέλος του χρόνου  λήγει η σύμβαση των 9 επικουρικών εργαζομένων του  νοσοκομείου και η απόλυσή τους θα επιδεινώσει τις ήδη δυσλειτουργικές συνθήκες αρκετών τμημάτων και κλινικών που οι εργαζόμενοι εδώ και δύο χρόνια στελεχώνουν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα σημαίνει και κλείσιμό τους. Δίνουμε αγώνα να παραμείνουν στο νοσοκομείο, να μην απολυθούν γιατί στηρίζουν σημαντικά τη λειτουργία κλινικών, τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου.

Απαιτήσαμε να βρεθεί λύση ώστε να μην απολυθεί κανένας επικουρικός εργαζόμενος . Πάγιο αίτημα του συλλόγου είναι η μονιμοποίηση  τους , καθώς και όλων των υπολοίπων εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης,  εργολαβικών κ.α. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με το νέο Ασφαλιστικό η συγκυβέρνηση θα καταργήσει το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης θα οδηγήσεις   σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του Ασφαλιστικού. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλους τους  εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες , όλες τις ηλικίες, κυρίως τη νεολαία. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.

Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης.

Όσο θα εντείνεται η επιχειρηματική δράση στην υγεία, τόσο θα χτυπιούνται τα δικαιώματα των υγειονομικών και ο λαός θα πληρώνει περισσότερα για υπηρεσίες υγείας, για φάρμακα και εξετάσεις.

          Το ζήτημα της Υγείας του λαού, το ζήτημα της δουλειάς μας, της ίδιας μας της ζωής δεν μας επιτρέπει μειωμένες απαιτήσεις και αναθέσεις.

          Δοκιμάσαμε όλες τις λύσεις  από τα πάνω, όλων των αποχρώσεων  κυβερνήσεις, το μόνο που δεν δοκιμάσαμε είναι τη δύναμη μας.

Λύση μπορεί να δώσει μόνο ο οργανωμένος λαός σε ταξικό προσανατολισμό που θα βάζει εμπόδια στα σχέδια τους και θα διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Ανταποκρινόμαστε  στο προσκλητήριο του ΠΑΜΕ και συμμετέχουμε  στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη. Προετοιμαζόμαστε για πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

ΤΟ Δ.Σ

ΛΕΥΚΑΔΑ 15/10/15

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *