Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

Σταθερά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων ο Θοδωρής Γαλιατσάτος

Στο πλευρό των εργαζομένων στο αεροδρόμιο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Το «παρών», στο κάλεσμα των Σωματείων Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν με την αφορμή της επίσκεψης της Fraport στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Γαλιατσάτος επανέλαβε την πάγια θέση του για διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των αερολιμένων, υπογράμμισε ότι η σύμβαση πώλησης των 14 αεροδρομίων στην κοινοπραξία της Fraport είναι άστοχη και ασύμφορη και συνιστά πρόκληση για τον ελληνικό λαό και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε: «Έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η παραχώρηση των αεροδρομίων δεν προσφέρει ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στην οικονομία και τον τουρισμό. Και βέβαια βρισκόμαστε εδώ για να καταδείξουμε την αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα αεροδρόμια».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Βασίλη Αλεβιζόπουλο, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Κέρκυρα, και τον ενημέρωσε για τη θέση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως αυτή εκφράστηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα και της απρόσκοπτης λειτουργία των αεροδρομίων των νησιών μας επ’ ωφελεία των τοπικών οικονομιών, των τοπικών κοινωνιών και του εθνικού συμφέροντος.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος συμμετείχε στην εκδήλωση – παρουσίαση των θέσεων της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, από τον Εμπορικό Δ/ντη David O’ Brien, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπου και συζητήθηκε το θέμα της αγοράς των 14 αεροδρομίων από την κοινοπραξία της Fraport. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Ryanair κατέθεσαν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας μονοπωλιακού καθεστώτος και την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, υπογραμμίζοντας ότι θα αποτελέσει εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη και την οικονομία, ενώ επεσήμαναν και τον κίνδυνο αύξησης των τελών χρήσης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παραίτηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ζητά η Μετωπική Δράση για το Τουριστικό περίπτερο…

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΒΟΡΑ  ΣΕ ΑΠΛΗΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  Λευκαδίτισσες -τες Από τις […]

«Βόμβα» Κώστα Αραβανή απόψε στο Δ.Σ. της Λευκάδας: «Μας ζητούν 4,8 εκατομμύρια ευρώ για το αγκυροβόλιο στην Βασιλική» (video)

Εμπλοκή στο θέμα της χρηματοδότησης του Τουριστικού Aγκυροβολίου στην Βασιλική φαίνεται να παρουσίασαν κατά την σύναψη της σύμβασης του έργου […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights