Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Mητρόπουλος: “Στον Καιάδα ΑμΕΑ και ευπαθείς ομάδες μετά τις εκλογές”.

Τα 7 πιο σκληρά μέτρα του μνημονίου παρουσιάζει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος και υπεύθυνος της Ένωσης για της Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ),

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του αυτά:

1- Υπό κατάργηση τα προνοιακά επιδόματα.

2- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) με “ρήτρα φτώχειας”.

3- Κατάργηση της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

4- Επαναφορά παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

5- Αναστολή καταβολής εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων.

6- Αναστολή χορήγησης αναπηρικής σύνταξης όσο καθυστερεί η ιατρική κρίση του ΚΕΠΑ χωρίς υπαιτιότητα του ασφαλισμένου και

7- Επαναφορά του καθεστώτος προσωρινής πιστοποίησης αναπηρίας, ακόμη και για όσους έχουν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες και έχουν πάρει υψηλά ποσοστά αναπηρίας.

O κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τα περήφανα ΑμΕΑ και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γενικά, πρέπει να γνωρίζουν ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε την υποχρέωση με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) να περικόψει κατά 1 δις € περίπου ετησίως (1/2 επί του ΑΕΠ) από την κρατική ενίσχυση προς την κοινωνική πρόνοια (κάθε είδους προνοιακά επιδόματα) προς τους ΑμΕΑ και τις ευπαθείς ομάδες.

Και προσθέτει “τη θέση των προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με την ίδια δέσμευση που θα γίνει νόμος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, θα λάβει ένα “στοχοθετημένο σύστημα πρόνοιας” (ν. 4336/2015 σελ. 1021) με τη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) για όσους είναι απόλυτα πένητες.

Στο πλαίσιο της ίδιας διαπραγμάτευσης, επίσης, η κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) τη δέσμευση να καταργήσει, μέχρι τον προσεχή Οκτώβρη, όλες τις ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου Στρατούλη (ν. 4331/2015)!!
Ειδικότερα, με τον πρώτο νόμο της νέας μνημονιακής κυβέρνησης δανειστές και κυβέρνηση δεσμεύτηκαν να καταργήσουν τις παρακάτω ρυθμίσεις:

-Τη ρύθμιση του άρθρου 3 του ν. 4331/2015 (επαναφορά παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 7 του ν. 4331/2015 (αναστολή καταβολής εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 9 του ν. 4331/2015 (αναστολή χορήγησης αναπηρικής σύνταξης όσο καθυστερεί η ιατρική κρίση του ΚΕΠΑ).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 11 του ν. 4331/2015 (επαναφορά του καθεστώτος προσωρινής πιστοποίησης αναπηρίας, ακόμη και για όσους έχουν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες και έχουν πάρει υψηλά ποσοστά αναπηρίας).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 31 του ν. 4331/2015 (κατάργηση της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων).

Στις 20 Σεπτέμβρη ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει με την ψήφο του τη γενοκτονία των ΑμΕΑ και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που εξαθλιώνουν τους πολίτες και τους υποβιβάζουν σε επίπεδα αναξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ισχύσουν.

Ο περήφανος λαός μας, όλοι οι πολίτες της χώρας μας, πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια και με ελπίδα.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα αναδείξει προσεχώς και τις άλλες πλευρές του κοινωνιοκτόνου τρίτου Μνημονίου, πιστή στο καθήκον της που έταξε από ιδρύσεώς της για έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του πολύπαθου λαού μας”.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τι έλεγε ο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης το Σεπτέμβριο του ΄12 για τις περικοπές στις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων

Περικοπές στις συντάξεις που λαμβάνουν οι βουλευτές, αλλά και κατάργηση προνομιακών συντάξεων για πρώην δημάρχους και κοινοτάρχες προανήγγειλε ο υπουργός […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights