Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας

Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, γυναίκα, νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε, οικονομικέ μετανάστη,

Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΠΑΜΕ σε καλούν να κάνεις  δική σου υπόθεση την απεργία, κόντρα στο μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΝΔ, και των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Κάθε βήμα πίσω κυβέρνηση και εργοδότες το παρουσιάζουν σαν συναίνεση και αποδοχή της αντιλαϊκής επιδρομής και μας χτυπάνε περισσότερο. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερη οργάνωση, σε ταξική κατεύθυνση. Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω απ’ όλα και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Το νέο κύμα περιλαμβάνει: Μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, Συλλογικών Συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Η οργάνωσή, η πάλη και η ταξική συνειδητοποίηση είναι κατώτερη  της επίθεσης που δεχόμαστε.

Για αυτό επιβάλλεται να δυναμώσει η ταξική ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε. Αδύναμοι είμαστε όταν ο καθένας είναι μόνος τουΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προσπαθούν να αφοπλίσουν την αγανάκτηση του λαού, αφού κρύβουν την αλήθεια, ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η ισχυροποίηση των Σωματείων του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και του ΠΑΜΕ παντού. Επιβάλλεται τώρα η οργανωμένη πάλη μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς με καθολική συμμετοχή στην απεργία. Μια τέτοια οργάνωση που θα μπλοκάρει την περιστολή μισθών, θα φρενάρει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, θα πετυχαίνει ικανοποιητικές αυξήσεις στα μεροκάματα, θα διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς κλπ.

Στα πλαίσια του συντονισμού της δράσης είναι επείγουσα ανάγκη η πρόταξη και διεκδίκηση της προστασίας των ανέργων. Καμία θέση εργασίας δεν είναι διασφαλισμένη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ζουν μαζί με τις οικογένειες τους είναι σε απελπιστική κατάσταση. Κανένα θύμα της ανεργίας δεν πρέπει να στερηθεί τουλάχιστον τις βασικές του ανάγκες.

Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, με δυνάμωμα της οργάνωσης και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Να μην επιτρέψουμε παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς στρατηγικής σημασίας. Θα ακριβύνουν περισσότερο  το ρεύμα, το νερό (ήδη Ο Δήμος το παραχώρησε στην ιδιωτική ΕΥΔΑΠ). Ο κυβερνητικός βουλευτής, μας ετοιμάζει κοστούμι διοδίων (υποθαλάσσια ζεύξη, και παρα-Ιόνια οδό). Να μας βρουν ριζικά αντίθετους τα νέα μέτρα στην Υγεία. Η προώθηση της εμπορευματοποίησης, οι συγχωνεύσεις, το κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ, η κατάργηση των εξετάσεων και φαρμάκων θα μας αναγκάσουν να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να μην μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Απορρίπτουμε-καταδικάζουμε τα νέα μέτρα. Κάτω τα χέρια από τη ζωή των οικογενειών μας. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα ως το τέλος της μάχης, για να τους ανατρέψουμε

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα των ΒΑΕ. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.  Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών κι αντεργατικών νόμων, όπως 3863 και 3846.
  • Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Μείωση 30%  στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ.  Φορολογία του κεφαλαίου με 45%.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία»

……………………………………………..

Οι εργαζόμενοι  και ο λαός της Λευκάδας αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό του κεφαλαίου

Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα με γκλομπς και χημικά τους διαδηλωτές, για να προστατεύσουν τον υπάλληλο των πολυεθνικών από τον «εχθρό λαό»

Καταγγέλλουμε σε όλους τους Λευκαδίτες τα αστυνομικά-τρομοκρατικά μέτρα που πάρθηκαν κατά την επίσκεψη του «λαοπρόβλητου» πρωθυπουργού στην Λευκάδα. Απέκλεισαν το Πολιτιστικό Κέντρο με λεωφορεία-κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ  μαζί με εκατοντάδες ασφαλίτες, για να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, αλλά και πολλοί άλλοι Λευκαδίτες, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αγανάκτησή τους προς τον Πρωθυπουργό της φτώχειας, της ανεργίας και του ΔΝΤ.

Επιτέθηκαν απρόκλητα χτυπώντας με κλωτσιές και γκλόμπς, κάνοντας ταυτόχρονα και χρήση χημικών. Ένας νέος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πολλοί άλλοι έφυγαν τραυματισμένοι ανάμεσά τους και ο Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Βουλευτής Γ. Αραβανής.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες των διοργανωτών μαζί και των τοπικών παραγόντων κύρια του Βουλευτή και Δημάρχου, για τα έκτροπα και τα μέτρα αστυνομοκρατίας. Δεν μπορεί να καλούν φορείς για να ακουστούν τα αιτήματα και να κλείνουν κάθε πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο του  παλιού Δημαρχείου. Κοιτούσαν απαθείς τον άγριο ξυλοδαρμό των διαδηλωτών, τον ερχομό του Νοσοκομειακού για την μεταφορά τραυματιών  και κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε !!!!

Αυτό που φοβόταν ήταν η λαϊκή αγανάκτηση κατά των μέτρων και της πολιτικής της Κυβέρνησης που εκφράζεται σε όλη την Ελλάδα και δεν μπορούσε και να μην εκφραστεί και στον τόπο μας.

Τα αποτελέσματα της φιέστας όπως διατυπώθηκαν τόσο από την ομιλία του Πρωθυπουργού, όσο και από τις δηλώσεις άλλων παριστάμενων Υπουργών αλλά και του Δήμαρχου και Βουλευτή, συνοψίζονται στα εξής:

– Εγκρίνεται και επαυξάνεται η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί από Δήμαρχο και Βουλευτή για την Λευκάδα. Πάτε καλά είπαν, δώστε τα όλα στους ιδιώτες, θα σας βοηθήσουμε εμείς να βρείτε επενδυτές.

Προχωρήστε και παραδώστε το νερό και την αποχέτευση στην ΕΥΔΑΠ, βάλτε διόδια στην Ζεύξη και την Παρα-Ιόνια Οδό. Παραδώστε σε ιδιώτες την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και την Νέα Μαρίνα μεγάλων σκαφών.

Δεν ακούστηκε τίποτα για:

–      Την επιβίωση των καθημερινά αυξανόμενων ανέργων που δεν έχουν τα προς το ζην ούτε και υγειονομική περίθαλψη

–      Το φούντωμα των απολύσεων, της εκ περιτροπής αλλά και ανασφάλιστης εργασίας.

–      Την έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων.

–      Την πλήρη απαξίωση της Υγείας και της Παιδείας

–      Την συνεχιζόμενη εξαθλίωση των συνταξιούχων της πόλης και του χωριού.

–      Το ξεκλήρισμα των αγροτών και την ερήμωση της υπαίθρου.

Λευκάδα 9 Μάη 2011

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights