Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2022

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ στο Μεγανήσι

Μέσα σ΄ ένα ευχάριστο κλίμα  στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Μεγανησίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταγεγραμμένη ιστορικά συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ στο φιλόξενο νησί μας.

Ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας καλωσόρισε τους δημάρχους των Ιονίων, οι οποίοι μας δήλωσαν καταγοητευμένοι από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Μεγανησίου.

Στην συνεδρίαση ακούστηκαν τα προβλήματα για την οικονομική δυσπραγία , την κακή συγκοινωνία, τον υψηλό ΦΠΑ,  την διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων κι  άλλα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά του Ιονίου διαχρονικά αλλά  σήμερα έχουν οξυνθεί. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να περάσουν αρμοδιότητες για τον αιγιαλό και την παραλία στην άμεση δικαιοδοσία των δήμων κι επισημάνθηκε η έλλειψη των αναγκαίων  πόρων για την ομαλή λειτουργία  του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η  Τoπική Αυτοδιοίκηση μαζί με την χώρα παραπαίουν και χρειάζονται ένα οργανωμένο σχέδιο παραγωγικής και διοικητικής μεταρρύθμισης, μακριά από την λογική των περικοπών, που θα της  επιτρέψει την αυτονομία  και την συμμετοχή  στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Την συνεδρίαση  παρακολούθησαν  ο αντιδήμαρχος Μεγανησίου κ. Θανάσης Κονιδάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεγανησίου κ. Δάγλας Παναγιώτης, ο πρώην δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και απλοί δημότες .

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Οι Δημαρχοι των βοριοτερων νησιων πως και δεν μας τιμησαν με την παρπουσια τους;
    Θα τους πεσαμε κοματακι μακρια…και δισπροσιτοι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *