Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2021

ΛΣΤ΄ Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων: “Κανείς να μην επέμβει προσπαθώντας να σβήσει το γκράφιτι στην Σπηλιά Παπανικολή”

Αυτοψία και ειδικός σπηλαιολόγος αναλαμβάνει ν΄ απομακρύνει  τα γράμματα

Σε επικοινωνία του βιολόγου-εκπαιδευτικού , σπηλαιολόγου κ. Κώστα Μπακολίτσα  με τον Αντιδήμαρχο Μεγανησίου κ. Θανάση Κονιδάρη συμφωνήθηκαν βήμα-βήμα οι επόμενες κινήσεις  για την ασφαλή απομάκρυνση του γκράφιτι.

Το σπήλαιο  σύμφωνα με την Απόφ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΑΧ/Φ43/6636/3954/369/138/13.1.2014 (ΦΕΚ 28/ΑΑΠ/28.1.2014) βρίσκεται  σε αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται υπό την προστασία της  ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, σε επίπεδο Διεύθυνσης, έχει έδρα το Μεσολόγγι και αρμοδιότητα που εκτείνεται στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Μεγανησίου κ. Θανάση Κονιδάρη έχει λάβει γνώση κι έχει εκδώσει οδηγία  και προς το Λιμεναρχείο Λευκάδας ώστε να προστατευθεί ο χώρος  από ανθρώπους που θα εκφράσουν επιθυμία να απομακρύνουν το γκράφιτι με ιδία μέσα , αφού ελοχεύει ο κίνδυνος αλλοίωσης της πέτρας από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Άμεσα ειδικός σπηλαιολόγος θα επισκεφθεί τον χώρο για αυτοψία και θα συστήσει την ενδεδειγμένη μέθοδος απομάκρυνσης της μπογιάς και τ΄ ασφαλή μέσα  που θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.

 

3 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *