Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Φωτογραφία απ΄το γκράφιτι την ιστορική σπηλιά Παπανικολή στο Μεγανήσι(αναν)

Διαστάσεων περίπου 1χ3 μέτρα η παρέμβαση στον εσωτερικό τοίχο αριστερά του σπηλαίου, με κόκκινα γράμματα. Θα αποκατασταθεί η ζημιά μας είπαν από τον δήμο Μεγανησίου που έσπευσαν άμεσα να έχουν εικόνα  στέλνοντας τον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Κονιδάρη, όμως προβληματίζονται για την ελλιπής φύλαξη του ιστορικού σπηλαίου. Δείτε την φωτογραφία στο τέλος της ανάρτησης

Άγνωστοι βανδάλισαν με γκράφιτι την ιστορική σπηλιά Παπανικολή στο Μεγανήσι

Την ιστορική σπηλιά  που κρύβονταν κατά τον Β΄ παγκόσμιο  πόλεμο  το θρυλικό υποβρύχιο  “Παπανικολής” έβαλαν  ως στόχο άγνωστοι βάνδαλοι χρησιμοποιώντας την  ως πίνακα για γκράφιτι.  Το θέαμα για τους χιλιάδες επισκέπτες του ιστορικού μνημείου είναι άκρως αποκρουστικό και  τίθεται ζήτημα άμεσης απομάκρυνσής του.

Το μνημείο εκτός από ιστορική  έχει και μεγάλη αρχαιολογική σημασία, αφού εικάζεται ότι κατοικούνταν την πλειστόκαινος εποχή, σύμφωνα και με τις τελευταίες γεωλογικές έρευνες που έγιναν σχετικά πρόσφατα στο Μεγανήσι.

Δεν γνωρίζουμε εάν το θέμα έχει έρθει σε γνώση των αρμοδίων για την απομάκρυνση της αυθαιρεσίας και της ανευθυνότητας των δημιουργών, που εικάζεται λόγω του περιεχομένου ότι πρόκειται για τουρίστες προερχόμενους από χώρες του λεγόμενου  πρώην “ανατολικού μπλοκ” .

‘Όπως και να ‘χει το πράγμα , καλούνται οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς της Λευκάδας να δράσουν άμεσα και ν΄ απομακρύνουν την  χυδαιότητα από το μοναδικό τουριστικό μνημείο της περιοχής μας.

 

 

 

 

 

 

 

(πατήστε την εικόνα για μεγένθυνση)

5 Shares

Σχετικά άρθρα

Η επίσκεψη-περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιώργου Καλούδη χθες στο Μεγανήσι

Ο Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Πραξιτέλη Σούνδια και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *