Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2022

Κλειστή παραμένει η παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για την επαναλειτουργία της  ενώ διανύουμε τουριστική περίοδος

Βαλτώνουν όλες οι προσπάθειες για ανάταξη της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Λευκάδα, αφού παραμένει το μείζον πρόβλημα της έλλειψης  ιατρικού προσωπικού . Η παθολογική κλινική παραμένει κλειστή για εισαγωγές , ενώ νέα προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους  με την εκφρασμένη βούληση κάποιων ιατρών να μετατεθούν ή να επιστρέψουν(οι αποσπασμένοι)   στις οργανικές τους θέσεις.

Παρά την πρόσθετη εξαγγελία για ενίσχυση των επικουρικών ιατρών που θα δηλώσουν  ότι θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία του Ιονίου δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων κι όποιες προσπάθειες φαίνεται να “σκοντάφτουν”  στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Επιπλέον υπάρχει και νέα αρνητική εξέλιξη  για την περιοχή μας που αυξάνει τα χιλιόμετρα για όποιον άτυχο χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Στρατή Βουγέλη σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον στον prisma 951.gr  , προς λουκέτο βαδίζει και η Παθολογική Κλινική του ΓΝ Πρέβεζας .

Σύμφωνα με πληροφορίες μας για το θέμα του Νοσοκομείου Λευκάδας  κι όχι μόνο επίκειται συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη   της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΠΥ με τον διοκητή της 6ης ΥΠΕ  στην Πάτρα  κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο και  στην συνέχεια και η Υγειονομική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας συνοδευόμενα κι από μέλη της Νομαρχιακής.

Εμείς θα την βγάλουμε την “κακιούλα” μας  με αφορμή την επικαιρότητα. Την μισή σπουδή που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο για το άνοιγμα της  ΕΡΤ(που ομολογουμένως πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων προς επίλυση) δεν οφείλει  να την διαθέσει για την επίλυση του θέματος της υγείας του κοσμάκη; Δεν είναι κορυφαίο πολιτικό  ζήτημα  για μια αριστερή κυβέρνηση;

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *