Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

Ερευνητικές εργασίες των μαθητών του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Μεγανησίου

Το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Μεγανησίου παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες και τα προγράμματα για το σχολικό έτος 2014-2015, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στην αίθουσα πολιτισμού του Δήμου Μεγανησίου, στο Σπαρτοχώρι.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου παρουσίασαν την ερευνητική εργασία τους με θέμα «Η τιμή και το χρήμα: το κοινωνικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον μιας νουβέλας», που ήταν βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Κ. Θεοτόκη. Οι μαθητές μελέτησαν τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής, τους παράγοντες οι οποίοι καθόριζαν τις σχέσεις των ανθρώπων και την καταλυτική δύναμη του χρήματος στη διαμόρφωση της κοινωνικής ζωής στην Κέρκυρα στο τέλος του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου αιώνα. Παράλληλα, έγινε συγκριτική μελέτη με τη σημερινή εποχή θέλοντας να αναδειχθεί η καθοριστική σημασία του εκάστοτε κοινωνικού πλαισίου στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Η παρουσίαση έκλεισε με το τραγούδι «η τιμή της αγάπης» που ερμήνευσε η μαθήτρια Πολίτη Χριστίνα και συνόδευσε στο πιάνο η κ. Νικολίνα Σταματοπούλου, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Ψύλλα Μαρία.

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου υλοποίησαν την ερευνητική τους εργασία για το αλκοόλ, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κουτσιμανή Αικατερίνη, η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Αλκοόλ στην εφηβική ηλικία: ένας ύπουλος εχθρός». Οι μαθητές παρουσίασαν  μια εμπεριστατωμένη ανάλυση για το αλκοόλ και τις συνέπειές του ειδικά στην εφηβική ηλικία. Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου  που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έγραψαν και δραματοποίησαν σκετς σχετικά με το αλκοόλ. Υπεύθυνοι καθηγητές: η κ. Κουτσιμανή Αικατερίνη, ο κ. Ζαβιτσάνος Ευστάθιος και η κ. Αργύρη Μαυρέττα.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν την ερευνητική τους εργασία  με θέμα «Σχολική και κοινωνική ζωή». Μέσα από χαριτωμένα βίντεο με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές παρουσιάστηκαν τα «ατυχήματα στο σχολείο» και «ο σχολικός εκφοβισμός». Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Κουτσιμανή Αικατερίνη.

Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μεγανησίου και γονείς.

 

H Δ/ΝΤΡΙΑ

METAΞΑ ΑΚΡΙΒΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αρχές Δεκέμβρη 1848, μια γαστρεντερική διαταραχή προσβάλλει, με μορφή επιδημίας, τους κατοίκους του Μεγανησίου.

Το κείμενο της επιστολήςΤο κείμενο αυτής της αναφοράς βρίσκεται στο Ιστορικό Αρχείο της Λευκάδας, στον φάκελο που περιέχει διάφορα έγγραφα […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *